Her kommer oppskrift på en enkel og god kyllingrett, med italienske aner. Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:

4 kyllingfileter
10-12 cherrytomater, delt i to
1 boks små mozzarellakuler eller en mozzarellaost
1 ss balsamicoeddik
1/2 – 1 ss soyasaus
2 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, finhakket
salt og pepper
hakket frisk basilikum eller persille
pesto

Bank filetene flate (ca 1 cm) med en kjøttbanker eller lignende. Krydre med salt og pepper og stek i varm stekepanne til du får en fin stekeskorpe på begge sider. Legg filetene i et smurt ildfast fat. Fordel tomater og mozzarella (det i to/biter) over. Bland sammen ingrediensene til dressingen og fordel over kyllingen og strø til slutt over friske krydderurter. Stekes ved 225 grader/eventuelt gratineres under grillelementene – til osten har fått en fin gylden farge og kyllingen er passe stekt.

Serveres med pesto, pasta eller for eksempel gnocchi, godt brød og en god vin til.

Enjoy!

Skriv ut
  1. Detta så helt himmelsk ut!! Din blogg er blitt min "mat bibel":) Må alltid inn å se på de herlige rettene du legger ut og hva av det jeg skal prøve meg på. Ved oppdagelsen av din blogg oppdaget jeg plutselig en spirende interesse for matlaging gitt:) Så stå på Trine! Bloggen din er inspirerende og sprer glede:)Og hvis jeg helt til slutt kunne komme med et "ønske innlegg" så ville jeg veldig gjerne sett hvordan balsamico eddik/dressing, olivenolje, mozarella ost ol. du bruker. For meg som i utgangspunktet er litt grønn over hvilken type jeg bør velge hadde dette vært til stor hjelp siden dette er ting som går igjen i oppskriftene dine:)Ønsker deg en flott dag!Klem

  2. Takk for koselige kommentarer. House og dogs; Jeg har lagt ut noen tips om balsamicoeddik ol under "Tips og råd" under bloggtittelen. Mere kommer etterhvert. Trine 😉

  3. Jeg blir sååå inspirert av alle de fantastiske oppskriftene dine!!! Jeg har anbefalt siden her til alle på jobben;0)Idag skal jeg prøve kyllingfilet med coctailtomater og mozzarella! Det blir med ovnsbakte potetbåter i kveld, men lurer på til en annen gang om du lager gnocchien selv? Og i så fall hvordan? Spør man etter gnocchi i butikken får man jo bare pasta som ser ut som gnocchi… Din ser mye bedre ut!Klem fra Cathrine

  4. Hei.Vil starte med å takke for en inspirerende og delikat blogg som jeg følger med stor glede!Vi prøvde denne oppskriften i går da vi hadde middagsgjester, og det var full klaff! Denne retten var saftig og smakfull, og anbefales varmt.Vi hadde hjemmelagd spaghetti og varme speltrundstykker til.Bon Apetit!

  5. Denne har jeg prøvd i dag, og det var kjempegodt. Vi brukte ris ved siden av, og måtte droppe balsamicoeddiken i dressingen siden jeg ikke hadde det. Men denne anbefales og jeg lager den helt klart igjen.

  6. Hei, jeg prøvde første gang med kylling, men andre gang så byttet jeg ut kyllingen med torsk – og dét ble en Vinner hos mine to gutter hjemme!! Fantastisk godt!! Tusen takk for oppskriften!!
    🙂 Cecilia

  7. Hvor lenge står kyllingen i ovnen? Er poenget bare å gratinere osten slik at stekeprosessen er i panna først?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste