Denne torskeretten er jeg utrolig fornøyd med, om jeg skal få si det selv! Kombinasjonen med fersk og god torsk med en touch av sitron og persille, samt den friske og rene smaken fra den fargerike ratatouillen var bare nyyydelig. Det syntes også vesle M som fortærte hele to porsjoner før han var fornøyd! Løp og kjøp:

 
Ca 500 gram torskefilet
maldonsalt
1-2 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
frisk persille, finhakket
1 liten løk, i små terninger
1/3 squash, i små terninger
1/2 rød paprika, i små terninger
1/2 gul paprika, i små terninger
1 boks hermetiske cherrytomater, uten tomatjuice
salt og pepper
4 ss sitronsaft
en neve frisk basilikum, strimlet
*

Legg torskefiletene i et smurt ildfast fat og strø maldonsalt over. Bland sammen olivenolje, sitronsaft og finhakket persille, og smør blandingen over torsken. Bakes i ovnen ved ca 225 grader i ca 12-15 minutter, til fisken er ferdigstekt.

Skjær opp grønnsakene i like store biter. Fres først løken i litt olje og tilsett etterhvert paprikaen og deretter squashen. Sil av det meste av juicen fra de hermetiske tomatene og ha tomatene i grønnsaksblandingen. La det hele putre litt, før du skviser i litt sitronsaft og smaker til med salt og pepper. Tilsett strimlet basilikum rett før servering.

Som tilbehør denne gangen serverte jeg pasta linguine, men også ris og poteter er godt som tilbehør. Noen strimlede sorte oliven smaker også godt til.

Velbekomme!

Skriv ut
  1. Dette så utrolig godt ut! Jeg elsker ratatouille så dette må jeg bare prøve! Utfordringen er ofte å få tak i skikkelig fersk torsk… Du har en fantastisk blogg- jeg har lagt deg på blogglisten min- håper det er greit!Hilsen Sissel

  2. Jeg har aldri lagd rattatoili selv, så denne retten må jeg forsøke. Samtidig er torsk en for lite brukt fisk her i huset.Fiskeretten Ser himmelsk ut – takk for at du deler oppskriften din 🙂

  3. Mmm, dette skal jeg ha til middag idag!Er så heldig å ha bekjentskaper på Stadt, så vi har fått tak torsk som er superfersk og helt nydelig!Jeanette

  4. Dette så så utrolig godt ut at jeg måtte bare lage det til middag! Og det smakte jammen meg like godt som det så ut!Takk skal du ha for at du deler så mange gode oppskrifter:)

  5. Lagde denne til middag her om dagen. Serverte med pasta. Ble veldig godt! Og godt motatt av min bedre halvdel 🙂 Fisken ble helt nydelig med masser av smak.Takk for gode oppskrifter til hverdagsmat. Bloggen din er en stor inspirasjonskilde når middagsideene er forsvunnet fra mitt eget hode 🙂

  6. Dette blir middagen idag her i huset:-) Ser supert ut! Fin måte å få gubben til å spise mer fisk på tror jeg…

  7. Prøvde ut en variant av denne til middag i dag, og det var nyyyydelig. Kommer til å legge ut oppskriften og lenke til din side i bloggen min. Takk for alle oppskriftene du deler, dette er en kjempeflott blogg. Beste kokeboka jeg har 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste