Parmakylling med tomat- og mozzarellasalat
En kjapp og god kyllingrett, med mange gode italienske smaker. Ypperlig fredagsmat. Til to trenger du omtrent:
Kyllingen:2 kyllingfileterfrisk basilikumnykvernet sort pepper2 skiver parmaskinke
Salaten:1 fersk mozzarella, i skiver2 plommetomater, i skiveren neve rucculasalat
Pesto:1 potte basilikum40 gram pinjekjerner50 gram reven parmesan2-4 fedd hvitløk2-3 dl god olivenoljesalt og pepperpinjekjerner, ristetolivenoljemaldonsaltCrema di balsamico eller en god balsamicoeddik
Lag en liten lomme i kyllingfileten og stikk inn noen blader basilikum (og eventuelt litt strimlet soltørket tomat). Krydre fileten godt med nykvernet pepper og stek den i litt smør til den får fin stekeskorpe på begge sider. Rull parmaskinke rundt fileten og legg den med skjøten ned i et ildfast fat. Stekes ved ca 200 grader i ca 10-15 minutter. La gjerne kyllingen hvile noen minutter før du skjærer i den i 3-4 skiver.
Lag pesto ved å kjøre hvitløk og pinjekjerner i foodprosessor. Tilsett basilikum og kjør noen sekunder. Spe med olivenolje og tilsett parmesanen helt til slutt. Smak til med salt og pepper. Hvis du ikke har tid til å lage pesto selv kan du kjøpe ferdig pesto og eventuelt tilsette litt god olivenolje og litt ristede pinjekjerner. (Det er lov å ta noen «shortcuts» av og til.)
Legg tomatskiver og mozzarella lagvis på tallerkenen. Legg på rucculasalat og legg kyllingen som du har delt i skiver, oppå. Ha litt pesto over kyllingen og strø eventuelt noen ristede pinjekjerner over. Ringle over litt god olivenolje over tomat- og mozzarellasalaten. Ha over litt maldonsalt, og til slutt litt Crema di balsamico eller balsamicoeddik.
Serveres med godt brød, og en god vin! Velbekomme!
Vintips: Villa Borghetti Bardolino Classico 2008
Vad gott! Något liknande blir det nog till middag ikväll tror jag.. 🙂
Denne gleder jeg meg til å lage. God helg 🙂
Heihei!Så godt ut!:)Idag kom gavekortet fra Kitc`n i posten! Tusen takk igjen!:)June
HeiFantastisk blogg du har 🙂 Jeg tenkte å spørre etter et tips… Du bruker endel balsamico..og jeg er veldig allergisk for dette. Tåler ingen eddik. Bruker endel sitron som eddikerstatning i mat, men det passer ikke alle ganger….. Har du noe tips til en alternativ erstatter til balsamico???Monica