Laks og sennep er utvilsomt en god kombinasjon. Til to trenger du omtrent:

Sennepsbakt laks
ca 400 gram fersk laks (gjerne Salmalaks)
salt og nykvernet sort pepper
sennep
Smørstekt spinat
1-2 ss smør
1 pakke frisk spinat
1 rødløk, i tynne skiver
1 hvitløkfedd, delt i to på langs
salt og nykvernet pepper
Ovnsbakte potetskiver
6 poteter, i skiver
olivenolje
salt og nykvernet pepper
Sennepssaus
ca 6 ss god olivenolje
ca 1 ss hvitvinseddik
ca 1 ts sennep
1 fedd hvitløk, finhakket
salt og nykvernet pepper
Sett ovnen på 225 grader. Skrell poteten og skjær den i skiver. Legges i ildfast fat. Ringle over litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Stekes i ca 30-40 minutter, til potetene er møre og har fått litt farge.
Del laksen i passe stykker og krydre med salt og pepper. Smør på litt sennep. Jeg har brukt både dijonsennep eller vanlig sennep til denne retten, og begge deler har smakt fortreffelig. Bak laksen ved 225 grader i ca 10-15 minutter, til laksen er passe stekt.
Rist sammen ingrediensene til sennepssausen i et syltetøyglass eller lignende.
 
Skyll og rens spinaten. Skjær løken i tynne skiver og del hvitløkfeddet i to på langs. Fres løken og hvitløken i halvparten av smøret, slik at løken blir myk og blank. Tilsett resten av smøret og spinaten. Når spinaten har falt sammen smaker du til med salt og pepper. Ta ut de halve hvitløksfeddene og spinaten er nå klar for servering.
Anrett laksen oppå spinaten og server potetene og sennepssausen ved siden av.
Enjoy!
Skriv ut
  1. skal hisle fra manne og si at dette er den eneste fornuftige bruken jeg har hatt av blogger;O) han likte middagen: og jeg slapp unna OL en stund F

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste