Potetmospai med kjøttdeig, tomater, paprika og squash
Nå er det ugjenkallelig slutt på jule- og nyttårsfri og hverdagen innhenter de fleste av oss. Travle ettermiddager hvor alt skal skje, ikke minst skal det finnes på, kjøpes inn til, tilberedes og serveres god og sunn middag til familien. Her kommer oppskrift på en enkel og barnevennlig rett som kan varieres etter smak og hva du har tilgjengelig i kjøleskapet. Kjøttdeigen kan eventuelt byttes ut med pølser. Til ca 3 porsjoner trenger du omtrent:
Potetmos8-10 kokte poteter, i grove biterca 2 ss smørca 1 dl melk, gjerne varmsalt og pepper
Kjøttsausen400-500 gram kjøttdeig1 løk, i grove biter1/2 kinesisk hvitløk, finhakket1 rød paprika, i grove biter1/2 squash, i grove biter1 boks hermetiske tomater, gjerne cherrytomater2 ss tomatpurèevt en liten skvett vanneventuelt litt revet osten neve frisk basilikum, finhakketsalt og pepper
Lag potetmos og smak til med salt og pepper.
Brun kjøttdeigen og sett den til side. Stek grønnsakene lett og tilsett kjøttdeigen, tomatene, tomatpure og krydderet. Jeg anbefaler bruk av hermetiske cherrytomater. De er etter min mening bedre på smak og så får du tilnærmet hele tomater i retten din dersom du ikke rører for mye. La det hele stå og putre litt før du fordeler ca halvparten av potetmosen i bunnen av en smurt ildfast form. Fordel kjøttblandingen over, men ikke helt ut i kantene. Legg klatter av potetmos rundt kantene. Strø eventuelt litt revet ost over.
Stekes ved ca 200 grader i 15-20 minutter. (Du kan eventuelt benytte potetrester til potetmosen, men da kan det være en fordel å enten varme opp potetmosen eller la retten steke litt lengre, slik at potetmosen også blir varm.)
Nammmm, enda en lekker oppskrift som skal prøves ut i det nye året 😉
Heisann igjen,jeg er jo inne hos deg og blir fristet.Kunne ikke du ha lager en man-søn forslag på middager.Litt lette for travle hjem?????He he he det hadde vært så fantastisk å kunne gå inn til deg og hente ukas middag!!tjhiiiiiii…Elsker bloggen din!!Klæm Linda
Jeg rett og slett elsker bloggen din og alle disse perfekte oppskriftene. Det er litt tomt her med mat og jeg tok opp en karbonadedeig og gikk inn her for å finne noe morsomt jeg kunne gjøre med den og hva er det første jeg finner, en perfekt oppskrift. Tusen takk igjen. Klem
Det var en smart oppskrift. Liker det når en kan variere etter hva man har.Trude 🙂
Det så ut som en god oppskrift på hverdagsmat. Selv om julemat er godt er det egentlig litt fint å komme tilbake til den vanlige maten også. 🙂
Denne var vår middag på fredag, og det var god middag. Takk for alle de deilige oppskriftene du deler med alle. Jeg får veldig lyst til å stå på kjøkkenet over grytene når jeg er inne her:D
Dette var ein kjempegod middagsrett! Det er fantastisk å ha oppdaga bloggen din! Har fått masse inspirasjon, og eg er mektig imponert over kva du har fått til!
Takk, takk! Trine 😉