Mangosorbet med bringebærcoulis og blåbær
Denne desserten laget jeg av resten av den hermetiske mangoen jeg benyttet til nyttårsdesserten. Det aller beste er selvfølgelig å benytte fersk mango, men når det ikke er å oppdrive må en ty til den hermetiske varianten. Når du har fruktrester til overs er det et godt tips å lage fruktsorbet, som du kan fryse ned og ta frem til en hverdags- eller festdessert.
Dessert til 2ca 200 gram mango (fersk eller hermetisk)ca 2 dl sukkerlake/fruktlakesaft av 1/4 limeeventuelt litt melis1 eggehvite, stivpisket
Kjør grovhakket mango i en foodprosessor og spe med kald sukkerlake eller fruktlake, samt limesaft. Stivpisk en eggehvite og vend forsiktig inn i fruktblandingen. Smak eventuelt til med litt melis, om nødvendig.
Kjør blandingen i en ismaskin til den får «sorbetkonsistens». Server umiddelbart, eller ha sorbeten i en liten bolle eller form og sett den i fryseren. Du bør du ta opp sorbeten 30-45 minutter før servering og la den stå på benken slik at den blir myk og god, og får akkurat passe konsistens.
Serveres med bringebærcoulis og friske blåbær (til «hverdags» går det bra med frosne, nesten opptinte som du legger på rett før servering). Gi desserten et lite melisdryss rett før servering.
Enjoy!
ååh den så fristende ut!! 🙂 Så fin ny header! :)klem salatbolla
Har akkurat laget lammefileten "din" m/ tibehør. Kjempegodt! Søkt mye i bloggen din, – og skulle VIRKELIG ønske du ville gi ut oppskriftene dine i bokform! Det er bare SÅ morsomt å "bla" i oppskriftene dine! Nydelige, inspirerende bilder også!
oi dette så deilig ut! dette må jeg prøve engang, flott side du har.Cecilia
Tusen takk for koselige tilbakemeldinger alle sammen! Gunn; så koselig at du liker bloggen min, og så morsomt at du ønsker at jeg skal gi ut oppskriftene i bokform! DET hadde vært GØY det! Det er lov å drømme…. Trine 😉