Lillebrors spaghettifavoritt med reker
Da lillebror fikk servert denne pastaretten sa han «Mmmm, gått!». Han sier det rett som det er, men denne gangen sa han det gjennom hele måltidet. Trolig på grunn av de finkuttede og møre grønnsakene som er lett å spise, de nyyydelige rekene og den deilige fløtesausen med bittelitt chilifutt i (hihi, her går det meste ned, han blir jo servert det meste). Til en lillebror og to voksne trenger du omtrent:
1 liten rødløk, finhakketca 1/3 kinesisk hvitløk, finhakketca 1/4 rød chili, finhakket1 liten rød paprika, i små terninger1/2 squash, i små terninger4 vårløk, finhakket1-2 dl fløte/matfløteca 1 dl fiskekraftevt litt oystersaucesaltpepper1 boks rensede rekerfrisk persille, finhakket
spaghetti
Skjær opp alle grønnsakene i små biter og fres de raskt i stekepannen, til de blir myke og blanke. Tilsett fløte, fiskekraft og krydder og smak eventuelt til med litt oystersauce. La grønnsaksblandingen stå å putre 1-2 minutter. Rett før servering tilsetter du rekene. Rekene skal bare varmes såvidt opp, lar du de koke får de raskt viskelærkonsistens! (Retten blir selvfølgelig aller best om du tilsetter ferske, nyrensede reker, men hos oss er dette en hverdagsrett og da har vi ikke tid til denslags, da er ferdigrensede reker på boks mer enn godt nok!)
Kok spaghetti etter anvisningen og server retten umiddelbart etter at rekesausen er ferdig. Serveres med godt brød til.
Enjoy!
Mmmm høres ut som en rett etter mitt hjerte..Men spørs om jeg får noen gehør hjemme på å lage d.. Har 2 gutter og en mann som ikke kan fordra reker … Forstå det den som kan
Nam!!Er det lov å komme med ønske??Skulle veldig gjerne hatt oppskrift på en god kyllingpai :o)(helst uten spinat;)…Ha en fin kveld!! J.
Denne likte jeg godt,tror den må prøves fredagskvelden,kjekt med litt lettvint,smakfult til kveldskos 🙂
Selvfølgelig er det lov å komme med oppskriftsønsker! Ønsket om kyllingpai er notert. Pai i en eller annen form sto allerede fra før på planen, så da blir det kanskje med kyllingfyll? Trine 😉
Variasjoner til spagetti-middager er utrolig kjærkomne. Denne høres veldig god ut! Tusen takk :-)Pludrehanneklem
Veldig glad jeg har funnet frem til din matblogg, -jeg viser den til alle rundt meg:) Ble også veldig glad for at du tar i mot forespørsler! Kjøpte nemlig "i conchiglioni giganti" på "gutta på haugen" idag. Men hvordan tilberede de? Er dårlig i engelsk, men googlet meg frem til denne oppskriften: http://www.nibbledish.com/people/felders/recipes/stuffed-conchiglioni-lyst til å fornorske den?!?:)
Anonym; takk for utfordringen. Jeg har ikke noe tips til deg her og nå, men kanskje jeg skal prøve meg på en fornorsket utgave i løpet av vinteren!?Trine 😉
Takk for at du svarte! Det ble jeg veldig glad for:)Blir spennende å se om det dukker opp en oppskrift som inkluderer gigant-pasta i løpet av vinteren. Uansett så har du jo en "million" andre oppskrifter jeg skal prøve ut/la meg inspirere av:)Gleder meg til hvert nye innlegg du kommer med!
Hei Trine,
dette var bare helt fantastisk godt, absolutt noe jeg vil anbefale til alle. Jeg hadde først en noe lignende dinn asparges rett, bare en litt annen variant. Den bestod av grønn asparges, surret inn i bacon med cherrytomater, sammen med foccacia brød og tomat tapernade til forrett, deretter avsluttet jeg med denne fantastiske hovedretten. Takk for alle gode oppskrifter, jeg har blitt en flittig bruker :o)
Bruker du bare laken fra rekene som fiskekraft, eller er dette noe jeg kan kjøpe i butikker?
Denne retten er blitt en skikkelig hverdagsfavoritt i huset! Vender stadig tilbake til den 🙂
Jippi, sier mitt barnebarn når jeg lager denne og de voksne er enig. Takk for utrolig flotte oppskrifter – kjekt å lage mat når det er så enkelt
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! 🙂