Har du kalkunrester etter jul- og/eller nyttårsfeiringen kan du for eksempel utnytte restene som tilbehør til en risotto. Eller du kan nyte risottoen som den er. Noe av hemmeligheten bak en god risotto er at du benytter risottoris (arborioris), gode råvarer som passer godt sammen, og at du tar deg tid til å koke inn buljongen slik jeg har beskrevet. Risotto kan varieres i det uendelige. Til ca 2-3 porsjoner (avhengig av eventuelt tilbehør) trenger du omtrent:

3 ss god olivenolje
2 sjalottløk, finhakket
1/2 kinesisk hvitløk, finhakket
1/2 rød chili finhakket + litt til pynt
1/3 rød paprika, i små terninger
1/2 grønn squash, i små terninger
1 vårløk, finhakket
300 gram arborioris
3 dl tørr hvitvin
7,5 dl kyllingbuljong, kokende
75 gram godt smør, i terninger
50 gram parmesan, revet
salt og pepper

Fres sjalottløk og hvitløk i litt olivenolje i en tykkbunnet kjele, til løken blir blankt og mykt. Tilsett chili, paprika, squash, vårløk, ris og en klype salt. Stekes ca 3-5 minutter under stadig omrøring. Pass på at det ikke blir brent!

Tilsett hvitvinen og la vinen nesten koke inn. Tilsett deretter kokende varm kyllingbuljong, litt etter litt. La risen småkoke hele tiden og la buljongen koke nesten inn før du tilsetter mer buljong. Når all væsken har kokt inn vil risen forhåpentligvis være passe myk og ferdig. Hvis ikke tilsetter du bittelitt mer væske som får koke inn – til risen er ferdig. Risen skal være kremete, men det skal fremdeles være litt tyggemotstand (al dente). Dette vil totalt sett vanligvis ta ca 15-20 minutter.

Ta kjelen av varmen og tilsett smør og parmesan. Denne prosessen binder risottoen sammen og gir den fyldige, kremete konsistensen en god risotto skal ha. Smak til med salt og pepper. Server risottoen varm og gjerne som tilbehør til en kjøtt- eller fiskerett. Ha gjerne noen flak parmesan og litt chili til pynt.

Her har jeg servert risottoen sammen med marinert kalkunbryst og stekesjyen.

Velbekomme!

Skriv ut
  1. Mmm så virkelig godt ut Kommer nok til å prøve ut på ny året.. Godt å få brukt kalkun rester og så er det jo godt å vite at det kommer til å bli en vel mottatt av guttene og 🙂

  2. Enda mere som ser nydelig ut!!her sitter jeg kjempesulten så kommer jeg inn hos deg og ser dette!!MMMM dette må også prøves for vi skal ha kalkun på nyttårsaften….Kos deg i kveld.Klæm Linda

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste