Vi har virkelig fått sansen for Salmalaks her i huset, og vi forsøkte sist helg ut nok en variant fra Salmas oppskriftshefte. Som tilbehør serverte jeg tomatrisotto og vårløk. Til 4 trenger du omtrent:
600 gram fersk laks, i 4 biter
1 ss gressløk, finhakket
1 ss kapers, finhakket
1 ss chili, finhakket
1 ss fersk ingefær, finhakket
Frisk timian, ca 1 ss finhakket
1 ss sitronsaft
2 ss olivenolje
salt
pepper

Bland sammen alle ingrediensene og fordel de over laksestykkene i en smurt ildfast form.

Stekes ved 200 grader i ca 12-15 minutter – eller til fisken har den fastheten du ønsker (i oppskriften står det 8 minutter, men det er etter min mening alt for lite). La retten hvile noen minutter før servering, dekk gjerne til med et lokk eller litt folie.

Jeg serverte risotto til, og tok utgangspunkt i denne oppskriften, men kuttet ut parmesanen. Sammen med risottoen serverte jeg pannestekte cherrytomater (delt i to) og ristede pinjekjerner, samt forvellet vårløk og litt kapers.

Velbekomme!

Skriv ut
  1. Hei.. Jeg kjøper alltid mine artisjokker i DK, hvor de er på glass i olie. Rett til å putte på bruscetta eller pizza. Smaker nydelig.. Mvh Bente

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste