Tjukkmelkpudding med rørte jordbær
Tjukkmelk er vanlig melk som tilsettes et enzym fra den kjøttetende planten tettegress. Saften fra denne planten gjør at melken tykner og blir ekstra holdbar. Og gjør at puddingen blir ekstra god! At den får et lite sting av appelsinskall og sitronskall gjør også sitt!
Til 6-8 porsjoner trenger du:
3 dl kremfløte
5 dl tjukkmelk
1 vaniljestang
ca 150 gram sukker
1/2 sitron, finrevet skall
1/2 appelsin, finrevet skall
5 gelatinplater
1 kurv jordbær
2 ss sukker
melis
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann. Lag et langsgående snitt i vaniljestangen og skrap ut frøene med en kniv. Kok fløten forsiktig opp og tilsett sukker, vaniljestang og frø, samt revet sitron- og appelsinskall. Klem vannet ut av gelatinplatene og rør de i fløteblandingen, til alt er smeltet. Tilsett tjukkmelken, bruk en visp og rør godt.
Sil så blandingen gjennom en sil og ned i en bolle.
Hell blandingen i porsjonsformer eller en stor bolle, og avkjøl i minst 4 timer.
Rens og del jordbærene i 2 eller 4 biter. Hold av et pent bær med hams til hver av porsjonene til pynt. Smak til med sukker. Anrett jordbærene oppå eller ved siden av tjukkmelkpuddingen rett før servering. Gi desserten et melisdryss rett før servering.
Velbekomme!
Ah, det så godt ut. (er det vanlijestangen eller gelatinplaten man skal dele i to og skrape ut frøene?)Oppskriften skal huskes og prøves
Nå ble jeg lekkersulten, gitt. Dette både høres og ser helt himmelsk ut!
Tusen takk, begge to! Og Myrsnipa, takk for at du gjorde meg oppmerksom på at vaniljestangen hadde "falt ut". Det skal være i orden nå! Trine 😉
Jeg har aldri smakt tjukkmelkpudding, men dette så godt ut. 🙂
mmh ser kjempe godt ut! deilig med dessert laget fra bunnen av!! :)fredagsklem fra salatbolla =)