Kylling Cacciatore
Alt-i-ett gryter er alltid populært, både for vertinnen og gjestene. Av kommentarene på bloggen ser jeg at slike retter er populære hos mange av leserene mine også. Her kommer en ny variant, som jeg serverte foreldrene mine da de hadde tatt turen sørover for å være med i oldebarnets navnefest sist helg. Jeg fant denne oppskriften på BBC Good Food, men har gjort noen små endringer: Til 4-6 porsjoner trenger du:
6 kyllingfileter5-6 sjalottløk, finhakket1/2 kinesisk hvitløk, finhakket2 bokser hermetiske cherrytomater1 boks mascarponeosten håndfull frisk basilikumsalt og pepper
Stek sjalottløk og hvitløk i litt olje, til det blir blankt og mykt. Tilsett tomatene. Jeg brukte hermetiske cherrytomater – som i tillegg til at det var veldig godt også var veldig dekorativt. Hvis du ikke får tak i hermetiske cherrytomater kan du benytte vanlige hermetiske tomater av god kvalitet. La tomatsausen stå og putre i 10-15 minutter. I mellomtiden krydrer og bruner du kyllingfileten raskt i stekepannen. Mot slutten av koketiden tilsetter du mascarponeosten og litt over halvparten av basilikumen. Smak til med salt og pepper og hell sausen oppi en passende ildfast form. Legg kyllingstykkene oppi og stek ved ca 200 grader i 25-30 minutter. Ha resten av basilikumen over rett før servering. Serveres med rosmarinpoteter, pasta eller ris – og gjerne en enkel salat.
hmmm, ser veldig godt ut altså – DENNE skal jeg prøve snart!!!
får vann i munnen :DHa en fin helg
Dette skal jeg definitivt prøve, ser herlig ut!CHhttp://slutswithnuts.blogg.no/
Denne må jeg lage en gang :)Ser kjempegodt ut, og enkelt. Har selv sett oppskriften på bbcgoodfood, men din ser jo såå mye bedre ut 🙂
Nam!Det høres fristende ut!Det blir vel maten til lørdag!
Hei! Denne retten prøvde jeg for et par uker siden, og den var kjempeenkel og veldig god! Hadde ikke mascarpone, så brukte crème fraîche istedenfor, og hadde også oppi noen cherrytomater (uten skinn). Kommer nok til å lage denne igjen! Takk for oppskriften!
Lagde denne i helga, helt nydelig! Kjørte cherry tomater i hurtigmikser istedet for hermetiske tomater, det ble nydelig. Serverte med tagliatelle til. Hørtes godt ut med rosmarinpoteter som du anbefaler, har du oppskrift på det?:)Takk!
Tusen takk for koselige tilbakemeldinger, og så GØY at så mange har laget den (har fått mange tilbakemeldinger på denne retten under andre bloggposter også). Å bytte ut mascarpone med creme fraiche her jeg selv gjort, og det er godt det også. Frk Luna; oppskrift på Rosmarinpoteter finner du her: http://trineblogg.blogspot.com/2007/02/stekte-potetbter.htmlTrine 😉
Dette var en nydelig rett!! Har nettopp laget den og den svarte absolutt til forventningene : )Mann og barn (2 år) syntes også dette var supre saker.Tusen takk for en fantastisk blogg. Dette er fjerde oppskriften jeg prøver hos deg, og det blir definitivt ikke den siste!
Denne står på menyen i helga! Men hva er egentlig smaksforskjellen på kinesisk og vanlig hvitløk? Kinesisk er sånn som ser ut som en vanlig løk, eller? Sånn som ikke er i fedd?
Elisabeth; Det stemmer at kinesisk hvitløk ikke har fedd. Jeg har ellers skrevet litt om bl.a kinesisk hvitløk under "Tips og råd" under headeren: http://trineblogg.blogspot.com/p/tips-og-rad.htmlLykke til! Trine 😉
HeisannFy søren for en hærlig matblogg du har. Jeg oppdaget den for noen uker siden og er innom hver dag. I kveld prøvde jeg denne oppskriften og det var suksess, skal defenitivt servere den til gjester senere:)Har tidligere laget kjøttdeiggratengen med løk, tomater og squas, med like fornøyd resultat.Keep up the good work;)Hilsen Renate
Hei, liker bloggen din godt og har fulgt med deg en stund. Denne så skikkelig god ut, skal teste ut den i påsken. Riktig god påske!Elin Kathrine
Fantastisk god rett! Prøvd ut på familiemedlemmer i alle aldre, og det falt virkelig i smak. Serverte med fløtegratinerte poteter og dampa brokkoli, var veldig godt til!
Tusen takk for inspirerende blogg og matoppskrifter:), har laget mye! Et lite spm ang denne retten: svigermor tåler ikke løk/hvitløk, noe du kan anbefale istedet for? Ha en strålende dag 🙂
Hei:-)Jeg er en ganske utrenet kokk som prøver å bli litt bedre. Skulle ha middagsselskap i går og laget denne. Stor suksess:-) Takk for flott oppskrift. Skal prøve flere.HilsenMarianne
Da ble dette endelig dagens middag! Lagde den kun for 2 personer så jeg var redd det var for lite saus til å dekke kyllingene, men ble akkurat passe nok. Tilsatt litt mer hvitløk, hadde creme fresh istedenfor osten jeg aldri har hørt om og toppet det hele med en halv chili. UTSØKT!! Tusen takk!
heiEr nykommer på bloggen din og føler jeg er kommet til mathimmelen hehe. Jeg prøvde denne retten i går og den var så god! Tomatene gjorde susen. Gjett hva syklubben skal få neste gang de kommer!I dag skal jeg prøve den lune potetsalaten med kapers til laks. Gleder meg!Line
Jeg er også en nykommer på bloggen din, som ELSKER den. Så mange gode, men også "tilgjengelige" oppskrifter. På venninnekveld i går lagde jeg denne retten, og det var en vinner! Har ikke kjent til cherrytomater på boks før, men det var jo både smakfullt og elegant. Takk!
Kan man lage denne som en gryterett også, med finstrimlet kyllingfilet?Kan sånn mat fryses?
Hei,
jeg har et barn som nettopp er diagnostisert med laktoseintoleranse. Derfor må jeg skaffe meg et nytt middagsrepertoar. Jeg lurte på om du tror denne oppskriften vil fungere med laktosefri matfløte i stedet for mascarponeost?
Du kan fint benytte laktosefri matfløte, men du bør da redusere mengden noe, slik at retten ikke blir for «sausete». Lykke til! 😉
Retten ble godt mottatt av store og små!
Hei!
Tusen takk for inspirerende blogg! I denne oppskriften lurer jeg på om det er mulig å bruke rå kyllinglår – hvor lenge må de i så fall stekes før de legges i ovnen med sausen? Bør de være (nesten) gjennomstekt, eller holder det å brune de på stekepannen først, slik du gjør med kyllingfiletene?
Takk for svar, gleder meg til å prøve! 🙂
Vil det passe å kunne ha spinat (fersk) i sausen eller burde det tas på siden?
Hva kan jeg bruke når jeg ikke får tak i mascarpone? Er philadelfia et alternativ?
Av kommentarene ovenfor ser jeg at flere har byttet ut mascarponen med creme fraiche. Har ikke prøvd det selv, men det kan være verdt et forsøk. Tror ikke jeg ville ha brukt Philadelphia.
Kan jeg bytte ut mascarpone med ricotta ?
Jeg lagde denne istad etter at jeg fant denne oppskriften i går kveld. Bildet fristet og jeg ble kjempesulten da jeg la meg. Sto opp og MÅTTE lage denne. Utrolig vellykket. Ble en stor lunsj på meg i dag. De italienske hermetiske cherrytomatene er en viktig ingrediens. Tuuuuuuusen takk for en kjempegod oppskrift.
Klem fra meg
Hadde ikke mascarpone på butikken her, så jeg endte opp med å bruke Tine Kremost med hvitløk og Tine Kremost med krydder. Serverte den med bulgur, veldig god oppskrift.
Laget denne til middag i dag. Tomt for mascarpone på butikken min i dag, så jeg brukte Snøfrisk. Fungerte bra synes jeg,- bulgur ved siden av. Falt i smak hos alle i familien.
Heisann
Lagde denne retten i dag, helt etter oppskriften. Men fargen på selve sausen er ikke helt rød-aktig men rosa. Hva kan det skyldes?
Men kjempe godt!!
Hei! eg lagde denne retten idag, kyllingen blei heilt fantastisk. 😀 Men sausen blei litt smakløs og tynn. Nokon tips til korleis eg kan forbedre den til neste gang?
Hei, Trine. Kan du si meg leverandøren på servicet du bruker i ukemeny nr.47 2014 ? Har vært på leit etter akkurat et sånt ! Har laget veldig mange av rettene dine, og det er garantert velkomment ! Takk for inspirasjonen du gir 🙂
Theresia.
Takk for hyggelig tilbakemelding. I ukemeny 47 er det brukt mange ulike serviser. Du må konkretisere mer for at jeg skal kunne svare deg.
Alle hadde den fine rene stilen, så jeg tenkte det var samme 🙂
Jeg så spesielt på den med pannestekt torsk, sellerirot suppe og saltim bocca 🙂 En riktig god helg til deg og takk igjen !
Denne var helt nydelig! Utrolig enkel, men samtidig smakfull. Serverte den med kokt farfalle, ditt eltefrie tomatbrød og en enkel salat med ruccola, cherrytomater og rødløk. Det ble en inntertier hos alle 🙂
Hei Trine,
jeg skal prøve meg på denne nå i helga. Men når du skriver brun kyllingfiletene «raskt», hva vil det tilsi i tid per side cirka?
Takk for fin blogg. Hilsen ei som liker å få ting inn med teskje… 🙂