Jeg har lenge tenkt jeg skulle lage grønn ertesuppe, og forleden bød det seg jammen en anledning. Ertesuppen kan serveres som middag eller forrett. Hvis du skal servere den som forrett kan du lure oppi en liten slump hvitvin også.

Til middag for to trenger du omtrent:
2-3 sjalottløk, finhakket
500 gram frosne erter
ca 4 dl kyllingkraft
ca 2 dl fløte
litt sitronsaft
salt
hvit pepper
en neve frisk basilikum
ca 100 gram bacon, i biter
god olivenolje

Stek løken i smør til den er blank og myk. Ha i ertene og la de surre med noen minutter. Hell i hønsebuljong og fløte og kok forsiktig opp, og la gryten putre i et par minutter.

Ha i frisk basilikum og bruk stavmikser i gryten og kjør til suppen er jevn og kremet. Tilsett eventuelt litt mer væske dersom du synes den blir for tykk. Smak til suppen med hvit pepper, salt og sitronsaft.

Stek baconet slik du vil ha det og la det renne av på litt kjøkkenpapir.

Øs suppen opp i en skål. Ha på baconet og eventuelt litt frisk basilikum. Bruk gjerne litt god olivenolje som garnityr. Alternativt kan du ha på en rømmeklatt eller litt creme fraiche. Serveres med godt brød.

Skriv ut
  1. Åh! For en deilig blogg jeg har funnet i dag. For en god suppe du viser oss i dag. Jeg har lagt deg til på listen min og kommer innom her ofte. kjenner jeg. ;-)Ha en fin kveld.-Eirin

  2. Jeg er helt hektet på supper for tiden, og denne kommer jeg til å teste så snart jeg syns jeg kan presentere enda en suppe for familien. Den ser kjempegod ut. Tusen takk for oppskrift og himmelsk fristende bilde 🙂

  3. oi nam, denne må vi prøve!! ser kjempe godt ut! har somregel ikke roka å lage supper fra scrath før.. men det e rjo såå mye bedre!! klem salatbolla

  4. nam, nettopp prøvd ut denne suppa som middagsrett. For en deilig rett på mørke høstkvelder:) Ingen tvil om at den skal prøves igjen, både som middag og forret:)Takk for oppskrift!

  5. Serverte denne som forrett, og den falt virkelig i smak hos gjestene, inkludert meg selv. Etter hovedretten fant jeg til og med den ene av de (min bror, vel å merke) med en liten «ekstraporsjon» som han hadde forsynt seg med 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste