Ertepurè – godt tilbehør til fisk
Ertepurè er et enkelt og godt tilbehør til ulike fiskeretter, feks ovnsbakt torsk eller laks. Til 4 trenger du omtrent:
300 gram frosne selskapserter
2 ss smør
1 vaniljestang
3 ss fløte
Kok ertene i ca 10 minutter. Sil av vannet og ha i smør, fløte og vaniljestang (kun frøene). Bruk stavmikser (eventuelt en gaffel) og mos ertene til en purè.
På bildet er ertepureèn servert som tilbehør til ovnsbakt torsk med sprøstekt bacon, gulrøtter og kokte poteter.
Velbekomme!
Publisert 12. 10. 2009
Hva?? Vaniljestang i ertepurè? Den var ny for meg. Pepper og muscat bruker jeg. Hvordan blir smaken med vanilje?
Ja denne varianten var ny for meg og, må vel prøve med vaniljestang en gang jeg lager ertepure :)Flott blogg du har foresten.
Vaniljestang er faktisk veldig godt i ulike moser, og anbefales på det sterkeste. Prøvde det første gang i en søtpotetmos, og da var det gjort. Oppskriften finner dere her: http://trineblogg.blogspot.com/2009/03/andebryst-med-stpotetmos-rdlkskompott.htmlTrine 😉
Det ble kjempegodt
Nyyyyyydeliiiig 🙂 Har ikke laget dette før, men er oppvokst med en mor som har en god spiseskje sukker i ertestuingen. Ertepure med vaniljestang er nå laget, og smakt på (opptil flere ganger – for den var så god!!!) Så nå gleder vi oss til resten av middag en ferdig!
Hei!skal lage ertestuing, men har ikke bløtlagt ertene over natten, holder det at de bløtlegges i et par timer? Eller finnes det triks for å slippe å bløtlegge over natten? Lest noen steder at man kan koke ertene med lit natron eller bakepulver. Har du noe erfaring med denne metoden?
Mvh
Linn