Salmalaks med blåmuggostsaus på aspargesseng
Som hovedrett på jenteturen valgte vi Salmalaks med blåmuggost. Salmalaks er prima vare og pakket innen 4 timer etter at laksen ble fanget. Retten er utrolig enkel og rask å lage, og har masse god smak. Til 4 gode venninner trenger du omtrent:
600 g fersk laks, feks Salmalaks125 gram blåmuggost, feks Selbu Blå eller Norzola2 ss Crème Fraîche Lett eller kremfløte
Del laksen i 4 porsjonsstykker à ca 150 gram og legg stykkene litt fra hverandre på smurt stekeplate eller i ildfast form. Mos osten med en gaffel og rør inn litt fløte eller Crème Fraîche så den får en myk konsistens. Fordel blandingen over fiskestykkene. Kverne litt hvit pepper over. Stekes ved ca 150 grader i ca. 10-20 minutter, til den er passe stekt. Ta ut fisken og la den hvile litt før servering.
Som tilbehør valgte jeg dampet asparges og fersk pasta denne gangen.
I glassene hadde vi Chardonnay L 2008, noe som var et heldig valg!
Oppskriften fant jeg på http://www.salma.no/.