Kanelsnurrer – et godt valg!
Som jeg har nevnt tidligere i bloggen (se feks her) har jeg frivillig påtatt meg en ekteskaplig forpliktelse på søndagskveldene, nemlig å servere min kjære kanelboller. Jeg må innrømme at jeg har forsømt meg litt, det blir nemlig ikke servert kanelboller hver søndag… Men, min kjære klager ikke, det blir alltid servert ett eller annet annet – det er jo ikke så morsomt å bake det samme hele tiden! Men forrige helg fikk jeg lyst til å lage kanelboller igjen, en litt annen variant, og min kjære smilte fra øre til øre. Jeg fikk lurt unna noen i fryseren, og i kveld skal vi følge valgsendingene med lunkne kanelsnurrer og god te. Til ca 18-24 kanelsnurrer med smør, sukker og kanel i svingene trenger du:
150 gram smør1 dl sukker1/2 ts salt1 egg50 gram gjær5 dl melk2 ts kardemommeca 15 dl hvetemel
sammenvispet egg til pensling
fyll:smøremykt smørbrunt sukkerkanelperlesukker
Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm, ca 37 grader. Fersk gjær røres inn i litt av væsken mens tørrgjær blandes i melet. Bland væsken med det tørre, men hold tilbake litt av hvetemelet. Tilsett egget tidlig i prosessen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Elt deigen godt til den er smidig og fin, bruk resten av hvetemelet til å regulere konsistensen på deigen.
Dette så virkelig godt ut ….. Tror jeg må prøve oppskriften din
Oooooh. Hvilken fristelse!
Å de så gode ut og oppskriften er notert :=)DU er snill – lager noe slikt til kvelds hver søndag, det var jo en vekker for oss andre – kanskje jeg også må starte med noe slikt :=)Marit
Det så nydelig ut. Kanelsnurrer er kjempegodt.
Dette ble helgens bakst her, kjempe gode snurringer (selv om jeg manglet egg) ha ei fin helg
Nå lagde jeg akkurat disse kanelsnurrene til samboer og foreldre, ble veldig godt mottatt!Takk for en super god oppskrift 🙂
Jeg var så spent! Har akkurat laget "snurrer".Lekre å se på – nyyyydelige i smak.Tusen takk – så flink du er.
Takk, takk!Trine 😉
Jeg lager disse om og om igjen… Den beste oppskriften jeg har brukt! Alltid vellykkede boller. Har en deig til heving i skrivende stund, gleder meg!
Tusen takk for denne fantastiske oppskriften! Jeg har laget de mange ganger, og de blir like perfekte hver gang! Bruker litt mer mel, men får til gjengjeld 29-30 «luftige snurrer»!
De så fantastisk gode ut!
Kan denne deigen lages en ettermiddag og settesi kjøleskapet til morgenen etter? Lages den isåfall på samme måte og hvor lang tid bør den stå i romtemperatur før utbaking?
På forhånd takk for svar 🙂
Jeg har videreutviklet oppskriften siden 2009 og vil heller anbefale at du forsøker denne oppskriften: http://trinesmatblogg.no/2012/04/08/kanelsnurrer/ Jeg har ikke laget søt gjærbakst med kaldheving og tør derfor ikke si noe om resultatet. Tror jeg heller vil anbefale deg å følge oppskriften og fryse dem ned etter at de er avkjølt og varme dem opp før servering, slik det er beskrevet nederst i oppskriften. Lykke til!
FANTASTISKE snurrer! Absolutt å anbefale