Her kommer oppskrift på en enkel og god risotto som kan smaksettes med hva du måtte behage. Finn frem:

1 løk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
3 dl arborioris, evt. annen risottoris
1 dl hvitvin
8 dl hønsebuljong (vann + 2 terninger)
2 ss smør

5-6 skiver soltørket tomat, i små biter
1/3 squash, i små terningar
½ rød paprika, i små biter

Salt og pepper
fersk parmesan, i flak

Fres løk og hvitløk forsiktig i litt olje i en kjele til løken er blank. Ha i ris og fres litt til. Hell i vinen og ½ dl buljong. Kok opp og rør i risen til all væsken er absorbert. Tilsett resten av buljongen i 3-4 omganger og rør i risen. La væsken få absorbere mellom hver speing. Risen er ferdig etter ca. 20 minutter. I mellomtiden freser du paprika og squash i litt olje og tilsetter soltørkede tomater mot slutten. Rør inn smør og de øvrige grønnsakene til slutt. Smak til med salt og pepper. Ha noen flak med fersk parmesan over før servering.

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste