Rause rekesmørbrød med sitronmajones
Sommerferien 2009 er nå et tilbakelagt stadium. Vi har vært og besøkt familie nordpå, og siste del av ferien tilbringte vi på hytta i Østfold. Der nøt vi late dager med sene frokoster, lange lunsjer og enda lengre middager. Vel, vi spiste ikke hele tiden altså, men det er jo maten som er hovedtemaet i denne bloggen…
Ferie for meg er blant annet å nyte god og enkel mat basert på gode råvårer, gjerne med salat og urter fra egen hage. Og lunsjen er alltid mye mer spennende på hytta enn hva som befinner seg i matboksen på en hverdag. Det er ikke alltid så mye fiks-fakserier som skal til, du kommer for eksempel langt med halvstekte baguetter, en boks reker av god kvalitet og litt majones. Hvis du vil gjøre litt ekstra ut av det kan du lage sitronmajones, slik jeg gjorde. Til to rause rekesmørbrød trenger du:
Baguetter, brød eller ciabatta1 liten boks rekernoen salatbladeren par strimler agurksitronmajoneset par sitronskiver
Sitronmajones lages ved å røre sammen:1 dl lettmajones0,5 dl lettrømmelitt sitronsaftsitronpepperfrisk sitrontimian, hvis du har
Smør litt sitronmajones på brødet og legg deretter salatbladene oppå. Fordel rekene på salaten og ta deretter en raus klatt med sitronmajones oppå. Pynt med strimlet agurk, sitronskiver og en liten urtekvast. Serveres i godt vær med kald hvitvin til.