Smuldrepai med blåbær
Denne kaken er utrolig lettlaget (typisk «hyttekake» i vår familie), og kan fylles med sesongens bær og frukter, feks epler, rabarbra eller blåbær. Her har jeg brukt blåbær.
1,5 dl hvetemel150 gram kaldt smør1 ss vaniljesukker1 ts bakepulver4 ss brunt sukker3-4 dl bær eller frukt (i biter)1 ss smør (hvis du bruker frukt)1-2 ss brunt sukker
saften av 1 appelsin
Bland mel, bakepulver og smør sammen i en bolle. Kna smøret ut slik at blandingen har konsistens som havregryn (eventuelt kan du benytte kjøkkenmaskin). Bland inn vaniljesukker og brunt sukker. La bollen stå kaldt i ca 10-15 minutter.
I mellomtiden renser du frukten og lar det få en runde sammen med smør og sukker i stekepannen. Hvis du bruker bær kan du røre inn sukkeret uten å varmebehandle det (og droppe smøret). Klem saften av en appelsin over frukt eller bærblandingen. Ha blandingen i bunnen av en ildfast form og dryss deigsmulene over. Hvis du vil kan du drysse en neve grovt hakkede nøtter over.
Stekes på ca 200 grader i ca 30 minutter. Pass på steketiden mot slutten, slik at smuldrepaien får en fin-fin farge! Serveres med vaniljeis, vaniljekesam eller pisket krem.
Publisert 3. 6. 2009
Høres helt himmelsk ut! =)
HeiDenne har jeg laget i mange varianter. En god er blanding av hermetisk fersken og skogsbær. "deigen"er grei å ha i fryseren, da kan du raskt lage en kake om du får besøk, eller bare har lyst på noe godt.
Hei,
Hvor mange porsjoner blir det av denne oppskriften?