Bursdagsklovnekake
Vesle Mathias fylte 1. år den 18 juni, noe som har blitt behørig feiret tre dager til ende! Til bursdagsselskapet lagde vi sjokoladeklovnekake som ble pyntet med smørkrem i ymse varianter og en masse fargerik stæsj. Det er lenge siden jeg var i barnebursdagsbransjen sist. Det som ikke har endret seg de siste 20 årene er at ungenes begeistring er proporsjonal med mengden snop og stæsj på bursdagskaken!
225 gram smør200 gram kokesjokolade5 egg3 dl sukker1,5 ss vaniljesukker3 dl hvetemel3/4 ts bakepulver
Smelt smøret over svak varme. Løft kjelen av varmen og tilsett sjokolade. La den smelte og rør det hele sammen. Knekk oppi ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg. Bland i sukker, mel, vaniljesukker og bakepulver. Hell røren i en smurt liten langpanne eller en form med tilsvarende volum. Stekes ved 175 grader i ca 20 minutter eller til kaken er passe stekt.
Hvit og brun smørkrem:100 gram smør100 gram Flott matfett600 gram melis3 ts vaniljesukker2-3 ss melk(ca 2 ss siktet bakekakao – til brun smørkrem)
Dekorer kaken med hvit og brun smørkrem, smarties og for eksempel strøssel i ulike farger. Bruk evt litt dekorgele for å markere fingre ol.