«Stenovnsbakt» pizza med parma og blåmuggost
På «freddan» serveres det ofte pizza her i huset. Enkel og god mat, som smaker ekstra godt etter helgevasken – eller på hytta hvis det er hyttehelg. Jeg har nylig gått til anskaffelse av en bakesten, og det kan virkelig anbefales. Pizzabunnen blir ekstra sprø og god når den stekes på varm bakesten på maks temperatur i stekovnen! Hvitløk og chili i pizzasausen gjør også sitt!
Jeg slumper som regel når jeg lager pizza, men oppskriften nedenfor skal være nok til to som er glad i pizza:
Pizzabunn:2,5 dl lunkent vann2 ss olivenoljeca 5-6 dl hvetemel1/2 pk tørrgjærca 1/2 ts salt
Pizzasaus:3 sjalottløk, finhakket3 fedd hvitløk, finhakket1/2 rød chili, finhakket1 boks hermetiske tomater2 ss tomatpureca 1 ts sukkersaltpepperfriske krydderurter eller pizzakrydder
Topping:5-6 skiver Parmaskinkerevet ostsorte olivencherrytomater, delt i toNorzolaRucculasalat
- Bland sammen ingrediensene til pizzadeigen, hold igjen litt av melet slik at deigen ikke blir for fast. Kna deigen til en smidig og god deig. Heves til dobbel størrelse.
- Sett stekovnen på maks temperatur og legg bakestenen på en rist i ovnen, slik at den blir varm.
- Finhakk sjalottløk, chili og hvitløk og fres det forsiktig i litt olivenolje. Tilsett tomater og tomatpure. Kok sausen på svak varme i ca 15 minutter. Smak til med salt, sukker, nykvernet pepper og friske eller tørkede krydderurter.
- Kjevle ut deigen til en tynn leiv og legg den på bakestenen. Ha på saus og topping (men ikke ruccula).
- Stekes på ca 275-300 grader i ca 7 minutter – eller til pizzaen er ferdig (vil variere fra ovn til ovn, så pass på!)
- Serveres med tilbehør etter smak.
Et godt vintips til pizza er Angelicus Chianti Rufina 2006 .
Publisert 20. 3. 2009
Den ser kjempegodt ut! Hilsen fra Sussi 🙂
Nam, denne skal jeg prøve meg på:) Har nettopp oppdaget at jeg faktisk liker blåmuggost. Og jo mer jeg spiser, jo mer hektet blir jeg.
Takk for en flott blogg som jeg nettopp har funnet, men som jeg definitivt skal besøke ofte ;-)Pizzaen så kjempegod ut. Den må jeg prøve!Lurer på om man kan bruke vanlig hvetemel? Hva er forskjellen på det og pizzamel?Hilsen Hilde