Paprikakylling
100 gram bacon, skåret i strimler2 kyllinger5 sjalottløk, finhakket2 fedd hvitløk, finhakket3 paprika, ass farger, i strimler1-1/2 ss paprikapulver4 ss tomatpurèca 2 dl kyllingbuljong2-3 dl matfløte1 ss sitronsaftevt champignon
Stek baconet gyllent og legg til side. Del kyllingen i biter og brun dem i baconfettet tilsatt stekesmør. Ta kyllingen opp fra gryten. Stek sjalottløk og hvitløk slik at det blir blankt og tilsett strimlet paprika. Tilsett deretter tomatpurè, kyllingbuljong, paprikapulver og matfløte. Kok opp og smak til med sitronsaft og evt litt salt. Legg kyllingstykkene tilbake i gryten og la retten stå å småputre i ca 35-50 minutter, til kyllingen er mør og fin. Tilsett evt litt stekt champignon ca 10 minutter før den er ferdig. Varm baconbitene og dryss dem over ved servering. Serveres med ris og godt brød.
Publisert 10. 3. 2009
Er dette din oppskrift? Fant den på annen blogg også nemlig også stod det ingenting der heller :DMen har laget den og dette er utrolig godt! Vi var 10 stk rundt bordet og alle likte det godt 😀
Ja, dette er min oppskrift! Jeg har laget den i mer enn 20 år, på bakgrunn av en oppskrift jeg fant i et dansk ukeblad, og som jeg har endret endel på. Så bra at du og gjestene dine likte den! Er vel nødvendig å si at det er en populær rett her i huset siden den har overlevd i mer enn 20 år…
En fantastisk blogg Trine=:-) Nå har jeg laget ganske mange av rettene dine og det blir bedre og bedre!
Hei, denne vil jeg prøve. Men hvordan type kylling? Går det bra med filet eller er det best med lårstykker??
Jeg benyttet hel kylling i denne oppskriften, som jeg delte opp i biter. Du kan selvsagt fint benytte lårstykker eller kyllingbryst istedet, hvis du foretrekker det. Hvis du benytter hele stykker må du trolig legge til litt mer trekketid, slik at kyllingen ikke blir rå inni. Lykke til!
Takk for maten, kjempegod 🙂
jeg elsker paprikakylling. men vi lager den annderledes hjemme