Ostegratinert laks på spinatseng
Jeg er så glad i fetaost, og bruker det så ofte jeg kan – som her til laksefilet. Dette er forresten en rett som er kjekk å gjøre ferdig på forhånd hvis du feks skal ha gjester, eller skal gjøre noe annet spennende rett før middagstid. Til 4-5 porsjoner trenger du:
2 ss smør
3 sjalottløk, finhakketca 250 gram spinat, forvelletsalt og pepper6 porsjonsstykker laksefilet6 soltørkede tomater i olje2 dl creme fraiche100 gram fetaostfrisk basilikumsorte oliven
Jasminris
Stek løken til den blir blank. Bland forvellet spinat (bruk gjerne frosset spinat hvis du ikke har fersk) og finhakket løk, smak til med salt og pepper, og ha blandingen i en smurt ildfast form. Fordel laksestykkene oppå blandingen.
Bland hakkede soltørkede tomater, creme fraiche, basilikum og fetaost med en stavmikser, og kjør blandingen til den blir en glatt masse. Smør kremen på lakseskivene. Ha oliven på toppen.
Stekes ved 225 grader i ca 20-30 minutter, til fisken er gjennomstekt. Serveres med godt brød og jasminris.
Publisert 19. 3. 2009
OJ, denne bloggen må jeg følge! Blir jo sååå sulten av å lese dette! Kjempefin blogg! Også fint navn da gitt.. He he..
Gå inn på min blogg hvis du vil. http://www.trinecam.blogg.no
Hei! Jeg laget denne retten etter din oppskrift og resultatet ble veldig godt. Har lagt ut oppskriften på bloggen min og henvist til din blogg. Håper det er ok! Veldig fin og inspirerende blogg du har forresten!Hilsen Helene 🙂