Sist helg spilte heldigvis værgudene værmeldingen et puss, og vi fikk fint vær både lørdag og søndag. Vi var på hytta for å vaske og pynte til påske, og hadde opprinnelig planlagt vafler og kaffe innendørs til lørdagslunsjen, men jammen ble det ikke Øyansmørbrød* og hvitvin i sola i stedet! En herlig innledning på vår fjerde sesong på Nisseberget! I dag er det faktisk 3 år siden vi «flyttet inn».

Hemmeligheten bak gode Øyansmørbrød er godt brød og ferske, gode råvarer. På hytta må man ta det man har (så det ble ikke tomat- og mozzarellasalat til forrett lørdag kveld). Jeg fylte smørbrødene med:

Gode tomater
Soltørkede tomater i olje
Mozzarellaost
Rucculasalat
God olivenolje
Balsamicoeddik
Salt og nykvernet pepper

Serveres med et glass kald hvitvin, eller rødvin – hvis du har lyst på det!

Merker at jeg er veldig klar for en fin vår og sommer nå, med lange og gode lunsjer – med egendyrkede salater og urter som tilbehør!

(*Øyansmørbrød er smørbrød som er like gode for øyan som for ganen.)

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste