Torskegryte med sitron og pinjekjerner
Enkel og god torskemiddag til 3:
4-6 store poteter i tykke skiver
2 finhakkede hvitløkbåter
1 rødløk i skiver
3-4 ss olivenolje
1 dl eplejuice (eller tørr hvitvin)
saft av 1 sitron
ca 3 dl fiskebuljong
600 g torskefilet i stykker
salt og (sitron)pepper
1 dl pinjekjerner
ca 12 cherrytomater
persille
Fremgangsmåte:
Stek først potetskivene litt i oljen i noen minutter før du tilsetter løk og hvitløk. La surre på middels varme, løken skal bli blank, ikke brun. Hell på vin/eplejuice, sitronsaft og fiskebuljong. La det få småkoke under lokk i ca 10 minutter. Legg fiskestykkene i og la dem dampe under lokk 7-10 minutter.
Rist pinjekjernene i en tørr teflonpanne. Del tomatene i to og la dem bli varme i pannen. Ha tomatene og pinjekjernene over rett før segvering.
Server med godt brød ved siden av, slik at du får med den gode sausen.
Flott å få en ny fiskeoppskrift!Den skal prøves.
Prøvde ut denne på familien idag,veldig god saus! vi jobber oss gjennom ukemenyen for uke 3, og det har vært vellykket så langt.Veldig deilig å få noen nye ideer til middager 🙂 Håper du fortsetter med ukemenyene litt til!
Hei
Prøvde denne oppskrifte da jeg hadde middagsgjester. NYDELIG!! Anbefales.