Til to trenger du omtrent:

4 store poteter
2 dl fløte
2 hvitløkfedd, finhakket
1 ss frisk rosmarin, finhakket
Maldonsalt

Skrell potetene. Skjær en liten skalk av potetene, slik at de ligger stødig. Del potetene i jevne, tynne skiver, uten å skjære helt igjennom. Den skal fortsatt se ut som en potet når du har delt den opp! Jeg pleier å legge en spisepinne på hver side av poteten, som vil forhindre at kniven skjærer gjennom hele poteten.
Legg potetene tett sammen i en smurt form som akkurat er stor nok til antall poteter. Ha fløte (du kan godt bruke matfløte), hvitløk, salt og rosmarin i en kjele og varm opp til kokepunktet. Hell fløteblandingen over potetene, som ikke skal dekkes helt, bare nesten. Stekes midt i ovnen på 180-200 grader i 30-45 minutter, eller til potetene er passe møre og har fått en fin farge.
Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste