Parmasvøpt torsk
Fersk torsk er noe av det beste jeg kan få, spesielt når den svøpes i god parmaskinke… Til to sultne fiskeelskere trenger du:
2 stykker torsk à ca 200 gram (eller annen hvit saltvannsfisk)
smør/olje til steking
4 hvitløksfedd med skall
2 skiver parmaskinke eller annen god skinke
frisk rosmarin
olivenolje
- Fjern skinn og ben fra filetene.
- Ha hvitløksfeddene i varm stekepanne (med smør/olje). Stek filetene raskt på hver side, slik at de får en fin, gyllen skorpe.
- Legg skinkeskivene på ei fjøl el, legg en rosmarinkvast oppå og legg den halvstekte fileten oppå. Pakk skinkeskiven forsiktig rundt fileten og legg den innpakkede fileten forsiktig i en varm, smurt ildfast form, med skjøten ned.
- Drypp litt god olivenolje over og sett formen midt i ovnen. Grilles på 200 grader til skinken er sprøstekt, etter ca 5-10 minutter. Pass på underveis!
Serveres med poteter (feks stuede poteter eller ovnsstekte rosmarinpoteter) og Aigre doux (sur-søt løk).
Publisert 12. 2. 2009