Fastelavensboller
På fastelavenssøndag er det fastelavensboller med krem som gjelder. Til ca 12 fastelavensboller trenger du:
75 gram smør3 dl melk50 gram gjær1 dl sukker1/2 – 1 ts kardemomme1/2 ts hornsalt1 eggca 500 gram hvetemel
egg til pensling
kremfløtemelisvaniljestang eller vaniljesukker
Bollene settes på bakepapir og dekkes med et rent kopphåndkle og la etterheve i 20-30 minutter. Pensle bollene med sammenvispet egg, og stek dem midt i ovnen ved ca 225 grader i 10-12 minutter (eller til de er ferdige). Avkjøles på rist.
Fastelavensboller kan fylles med syltetøy og krem, eller bare med krem. Jeg pleier å fylle de med stivpisket kremfløte tilsatt frø fra en halv vaniljestang eller litt vaniljesukker. Del bollene i to, fyll «skalken» etter egen smak, legg «lokket» oppå. Dryss litt melis på bollene og server!
Ha en fin fastelavenssøndag!
Disse var skikkelig gode, morsomt å servere fastelavensboller når det er fastelavens. Rosa