Her kommer en ny oppdagelse for min del; karamellisert løk som er kokt i rødvin og balsamicoeddik. Det må jo bare bli godt! Løken passer godt til både fisk og kjøtt! Til 2 personer trenger du omtrent:

  • 2 ss olivenolje
  • 1 rødløk, i båter
  • 3 gelatinplater
  • 1 ss sukker
  • 2 dl rødvin
  • 1/2 dl balsamicoeddik
  • 1 ss smør
  • maldonsalt
  • pepper

Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca 5-10 minutter.

Stek løken i olivenolje, til løken blir myk og litt brun. Tilsett sukkeret og rør til løken er karamellisert.

Ha i rødvinen, og deretter balsamicoeddiken og trekk deg tilbake. Pass på at kjøkkenviften står på. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i løkblandingen. La løkblandingen koke inn til det halve. Skru ned varmen og la det hele stå å trekke litt, før du tilsetter smør, salt og pepper.

Serveres som tilbehør til for eksempel torsk eller biff.

(Oppskriften har jeg funnet i Øyvind Hjelles «Gourmet for begynnere»)

Skriv ut
  1. Hei!

    Jeg har lett etter en brukbar aigre-doux oppskrift lenge, og var veldig takknemlig over at jeg kom over din 🙂

    En ting, bare. Oppskriften din henger ikke sammen! På ikke noe punkt i oppskriften forklarer du hva du gjør med løken? Du nevner løkblandingen, men før det nevnes det jo ikke hva som gjøres med den?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste