Aigre doux – sursøt løk
Her kommer en ny oppdagelse for min del; karamellisert løk som er kokt i rødvin og balsamicoeddik. Det må jo bare bli godt! Løken passer godt til både fisk og kjøtt! Til 2 personer trenger du omtrent:
-
2 ss olivenolje
-
1 rødløk, i båter
-
3 gelatinplater
-
1 ss sukker
-
2 dl rødvin
-
1/2 dl balsamicoeddik
-
1 ss smør
-
maldonsalt
-
pepper
Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca 5-10 minutter.
Stek løken i olivenolje, til løken blir myk og litt brun. Tilsett sukkeret og rør til løken er karamellisert.
Ha i rødvinen, og deretter balsamicoeddiken og trekk deg tilbake. Pass på at kjøkkenviften står på. Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i løkblandingen. La løkblandingen koke inn til det halve. Skru ned varmen og la det hele stå å trekke litt, før du tilsetter smør, salt og pepper.
Serveres som tilbehør til for eksempel torsk eller biff.
(Oppskriften har jeg funnet i Øyvind Hjelles «Gourmet for begynnere»)
Publisert 11. 2. 2009
Hei!
Jeg har lett etter en brukbar aigre-doux oppskrift lenge, og var veldig takknemlig over at jeg kom over din 🙂
En ting, bare. Oppskriften din henger ikke sammen! På ikke noe punkt i oppskriften forklarer du hva du gjør med løken? Du nevner løkblandingen, men før det nevnes det jo ikke hva som gjøres med den?
Oppskriften er nå oppdatert. 🙂