Torsk og feta på grønnsaksseng
Det er mandag, kjøleskapet er slunkent etter helgas utskeielser og i fryseren ligger det en 400 grams blokk med frossen torskefilet fra forrige Findus-skred i nærbutikken. Jeg samler sammen restene i grønnsaksskuffen – og sammen med litt fetaost og litt villris, blir det en smakfull og enkel torskerett som virkelig kan anbefales! Og som kan varieres i det uendelige, alt etter hva du har i kjøleskapet.
400 gram torskefiletrucculasalat (eller spinat)babyasparges, forvellet1 paprika, i strimlerfetaost, i terningerlitt soltørket tomat, grovt hakket1 liten løk, grovt hakket2 ss sitronsaftsalt og pepper
Bland fetaosten med rucculasalat/spinat, løk, salt og pepper og ha det i en smurt ildfast form. Fordel paprika og babyasparges over og legg torskefileten delt i passe biter oppå. Dytt filetene litt ned i blandingen. Hell sitronsaft over fisken, og krydre med salt og pepper. Legg aluminiumsfolie over formen og stek på 225 grader til fisken er ferdig og faller litt fra hverandre når du pirker i den, etter ca 30-40 minutter.