Tomatbakte reker med feta
Her kommer oppskrift på en enkel forrett/smårett som har masse smak og som vekker mange gode minner for min del…
1 liten løk, finhakket4 ss olivenolje1 boks hermetiske tomater2 ss hakket bladpersille1 fedd hvitløksalt og pepper200 gram rensede reker75-100 gram fetaost
4 små ildfaste former, eventuelt en stor
Fres løken i en kjele i olivenolje til den er myk. Tilsett tomater, persille, hvitløk, salt og pepper. La det småputre under lokk i ca en time. Rør om av og til. Fordel tomatblandingen i formen(e), legg rekene oppå, og fordel fetaosten på toppen.
Gratineres på sterk varme, ca 250 grader, til osten har endret konsistens. Pass på, slik at rekene ikke blir seige!
Dryss over hakket bladpersille og server med godt brød og hvitvin. Vi ble anbefalt Dopff & Irion Riesling 2007 fra Alsace på polet, og den anbefalingen sender vi gjerne videre!
Publisert 31. 1. 2009
Hei, kom tilfeldigvis over bloggen din og må bare si at jeg syns den er veldig bra! Jeg har bladd meg gjennom oppskriftene dine og har funnet masse spennede som jeg har tenkt til å la meg inspirere av. 🙂 Men måtte bare kommentere dette innlegget, for jeg har blogget samme rett i min blogg (http://mat-elanor.blogspot.com/2009/05/forrett-eller-kanskje-ikke.html). Syns det var litt morsomt at fargen på din versjon er så veldig mye rødere enn min versjon. Snodig! Mvh. Elanor