Svinefilet med ruccula, soltørkede tomater, pinjekjerner, asparges og parmesan
På fredag sto det marinert svinefilet på menyen, med masse godt tilbehør. Til 2 trenger du omtrent:
300-400 gram indrefilet av svin10-14 babyasparges6-10 soltørkede tomater, delt i 2en neve pinjekjerner, ristet i pannenrucculasalatparmesangod olivenoljegod balsamicoeddiknykvernet pepper
- Krydre svinefileten med salt og pepper og brun den raskt i varm panne. Settes i ovnen på 125 grader og taes ut når steketermometeret viser ca 70 grader, eller mer hvis du foretrekker det. Jeg synes Matprats steketips er nyttige ved steking av kjøtt, og de finner du her. La fileten hvile noen minutter før du skjærer den i litt tykke skiver.
- Mens fileten hviler surrer du babyaspargesen lett i stekepanna i litt olivenolje. Tilsett de soltørkede tomatene mot slutten av steketiden.
- Ha en neve rucculasalat på tallerkenen og ha asparges og tomatene over. Anrett skiver med svinefilet oppå dette og strø ristede pinjekjerner og flak av parmesan over. Drypp litt god olivenolje og balsamicoeddik over det hele. Avslutt med et par grep rundt pepperkverna.
- Serveres med gode poteter, feks stekte potetbåter.
Publisert 24. 1. 2009
Dette såg deilig ut! -Masse fint i bloggen din. Eg har lenka til deg, vonar du syns det er OK.
Takk for det! Kjempekoselig at du lenker til bloggen min! 😉
Dette ble lørdagsmiddagen her i huset. Nydelige smaker – anbefales!
Så hyggelig å høre at det falt i smak! 🙂