Spinatwok
Da er jul- og nyttårsfeiring igjen et tilbakelagt kapittel, og i morgen er vi tilbake til hverdagen igjen. Hverdag og hverdag, fru Blom – som hjemmeværende mamma til vesle Mathias føles hver dag som en fest – med full lønn til og med! Det er ren luksus og jeg skal nyte de månedene jeg har igjen av permisjonen til fulle, for hverdagen innhenter oss nok før vi aner det.
Men middagsmenyen kommer i alle fall til å preges av at det er hverdag for folk flest, og det kommer garantert til å bli mye grønnsaker fremover! Som for eksempel spinatwok, som er en av mine wok-favoritter.
Ca. 400 g renskåret svinekjøtt eller kyllingfilet i strimler
1 pk. frisk spinat, skylt og renset
1 rødløk, i tynne båter
1 rød paprika, i strimler
1/2-1 rød chili, finhakket
2 båter hvitløk, finhakket
2-3 ss oystersauce
Fremgangsmåte:
· Stek løk, og tilsett hvitløk og chili mot slutten av steketiden. Ta det ut av woken.
· Stek kjøttet, tilsett de stekte grønnsakene, og bland inn spinaten.
· La det surre et par minutter til spinaten har falt sammen. Smak til med oystersauce.
Serveres med ris og godt brød.
Publisert 4. 1. 2009
Nå har jeg laget denne wokretten.Nydelig og enkel 🙂