En slags minestronesuppe
Har fått litt dilla på suppe, så her kommer en italiensk variant som er god hverdagsmat til ca 4 porsjoner.
1 liten løk, finhakket
4 ss olivenolje
2 fedd hvitløk, finhakket
4 ss tomatpuré
100 gram pasta
1 boks hermetiske tomater, hakket
10 dl kjøttkraft
1/2 squash, skåret i terninger
2 gulrøtter
2 stilkselleri
3 pølser med god smak
2 ts provencekrydderblanding
salt og grovmalt pepper
litt sukker
finhakket frisk persille
nyrevet parmesan
Fremgangsmåte:
Finhakk løk og surr i olje til løken er blank. Tilsett finhakket hvitløk og tomatpuré og stek i 2-3 minutter. Tilsett hermetiske tomater og kraft/buljong og kok opp. Skjær grønnsakene i små terninger og ha i gryten sammen med krydder og pasta, og kok til grønnsakene er møre ca 20 min. Tilsett smakfulle pølser skåret i små terninger. Smak til med salt, pepper og ev litt sukker. Server rykende varm med et godt dryss nyrevet parmesan og godt brød som tilbehør.
Publisert 29. 1. 2009
Denne må jeg prøve til uka :)Hvilke pølser anbefaler du?
Jeg hadde noen bratwurst på lur i fryseren og brukte de, men det er jo mye annet godt å velge i også. Går også bra med «vanlige» pølser! Ha en fortsatt fin helg! 🙂 Trine
Suppa er til middag i dag, på impuls. Så ikke svaret ditt før nå, og handlet det jeg husket. Ble Grøstad sine Provance pølser, eneste jeg glemte var persille og standselleri (men, det klarer jeg med dog fint uten!). Gleder meg til å middag nå!!Skal bake rundstykker ved siden av.