Vi kommer fra Pepperkakeland…
Ingen jul uten pepperkaker! I år tok vi oss til og med tid til å pynte pepperkakene – til stor glede for små og store barn! Oppskriften har jeg tatt med meg hjemmefra og er et av barndommens mange gode juleminner:
Ingefærkaker250 gram sukker2 dl sirup1 ss kanel½ ss malt ingefær¼ ss nellik250 gram smør
1 ss natron2 egg650-800 gram hvetemel
• Gi sukker, sirup og krydder et oppkok
• Tilsett natron og hell sirupsblandingen straks over smøret som ligger i en stor bolle
• Rør til smøret er helt smeltet og blandingen er kald
• Visp sammen eggene, og tilsett
• Tilsett melet til slutt, litt av gangen
• La deigen stå kaldt (helst over natten) før du begynner å kjevle ut pepperkakemenn og andre spennende motiver
• Smaker like godt rå som stekt, men jeg anbefaler det siste… Stekes på 225 grader i 5-10 min (avhengig av ovnen)
Publisert 29. 12. 2008
Veldig bra oppskrift. Riktig smakfulle pepperkaker som holder fasongen under steking og som blir passe sprø etter steking. Jeg tok i litt pepper også, synes det må være litt for navnets skyld. Fungerte glimrende.
Nydelig pynting, akkurat slik vil jeg også gjøre det 😀
Oppskriften er testet og jeg må si det er den beste deigen jeg har smakt! Nydelig!
Bruker du mørk eller lys sirup i denne oppskriften? 🙂 Tror jeg må bake denne pepperkakedeigen når det nærmer seg jul!
Jeg har benyttet begge deler, så det er litt opp til smak og behag.
Den beste pepperkakeoppskriften jeg har prøvd!!
Brukte denne oppskriften i 2010 og skal benytte den igjen i år.
smelter du smøret først, lar det bli kaldt og så tilsetter du natron?
Nei, jeg blander krydderet i sirupen, og heller den varme blandingen over smøret som ligger i en bolle. Så rører du til smøret er helt smeltet. Det kommer en nærmere beskrivelse av oppskriften i begynnelsen av desember. Lykke til!
Hei, dette er de beste pepperkakene – har bakt de flere år nå. laget deigen i går og i dag er den veldig hard…. ser nå at jeg har glemt eggene, lurer på om jeg greier å varme opp deigen litt og tilsette de? Eller er det bare å kaste og begynne på nytt ..
Hei, har lagt deigen og satt det dekket med plastfolie overnatt, og føler jeg har fulgt oppskriften heilt korrekt (hadde 130g mel igjen etterpå) men bar eg prøvt å kjevle ut deigen…så smuldre det…vet du kafor? (Eg fekk lage et par stikk og di var ikke konsistensen eg e vant med med pepperkake serdu, di smuldre når du bite i)
Må innrømme eg e ikke d beste med baking!
Det kan høres ut som om du har benyttet for mye mel. Kanskje var eggene du benyttet små?