Ingen jul uten pepperkaker! I år tok vi oss til og med tid til å pynte pepperkakene – til stor glede for små og store barn! Oppskriften har jeg tatt med meg hjemmefra og er et av barndommens mange gode juleminner:

Ingefærkaker
250 gram sukker
2 dl sirup
1 ss kanel
½ ss malt ingefær
¼ ss nellik
250 gram smør
1 ss natron
2 egg
650-800 gram hvetemel
• Gi sukker, sirup og krydder et oppkok
• Tilsett natron og hell sirupsblandingen straks over smøret som ligger i en stor bolle
• Rør til smøret er helt smeltet og blandingen er kald
• Visp sammen eggene, og tilsett
• Tilsett melet til slutt, litt av gangen
• La deigen stå kaldt (helst over natten) før du begynner å kjevle ut pepperkakemenn og andre spennende motiver
• Smaker like godt rå som stekt, men jeg anbefaler det siste… Stekes på 225 grader i 5-10 min (avhengig av ovnen)
Skriv ut
  1. Veldig bra oppskrift. Riktig smakfulle pepperkaker som holder fasongen under steking og som blir passe sprø etter steking. Jeg tok i litt pepper også, synes det må være litt for navnets skyld. Fungerte glimrende.

  2. Bruker du mørk eller lys sirup i denne oppskriften? 🙂 Tror jeg må bake denne pepperkakedeigen når det nærmer seg jul!

  3. Den beste pepperkakeoppskriften jeg har prøvd!!
    Brukte denne oppskriften i 2010 og skal benytte den igjen i år.

    1. Nei, jeg blander krydderet i sirupen, og heller den varme blandingen over smøret som ligger i en bolle. Så rører du til smøret er helt smeltet. Det kommer en nærmere beskrivelse av oppskriften i begynnelsen av desember. Lykke til!

  4. Hei, dette er de beste pepperkakene – har bakt de flere år nå. laget deigen i går og i dag er den veldig hard…. ser nå at jeg har glemt eggene, lurer på om jeg greier å varme opp deigen litt og tilsette de? Eller er det bare å kaste og begynne på nytt ..

  5. Hei, har lagt deigen og satt det dekket med plastfolie overnatt, og føler jeg har fulgt oppskriften heilt korrekt (hadde 130g mel igjen etterpå) men bar eg prøvt å kjevle ut deigen…så smuldre det…vet du kafor? (Eg fekk lage et par stikk og di var ikke konsistensen eg e vant med med pepperkake serdu, di smuldre når du bite i)

    Må innrømme eg e ikke d beste med baking!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste