Spicy kjøttboller med tomatsaus
Her kommer oppskrift på gode og saftige kjøttboller! Hemmeligheten ligger i å blande kjøttdeig av svin og storfe, samt å tilsette ferskt brød! En rett du fint kan lage ferdig på forhånd – og lage til mange. Og som kan «spices» opp etter egen smak.
Tomatsausen:
1 stor gul løk, finhakket
4 fedd hvitløk, finhakket
3 ss olivenolje
3 bokser hermetiske tomater, finhakket
1 ss brunt sukker
salt
pepper
frisk basilikum, finhakket
evt. litt rød chili, finhakket
Stek løk og hvitløk blank i olivenoljen. Tilsett tomater og krydder og la sausen småkoke i minst 30 minutter. Finhakket basilikum tilsettes mot slutten av koketiden.
Kjøttbollene:
3 sjalottløk, finhakket
3 fedd hvitløk, finhakket
olivenolje
400 gram kjøttdeig av storfe
400 gram kjøttdeig av svin
150 gram ferskt «smuldret» brød
2 egg
2 ss hakket persille
evt. litt rød chili, finhakket
salt
pepper
pasta
parmesan
Ha kjøttdeigen i en bolle og tilsett hvitløk, sjalottløk og krydder. Rør sammen. Ha i egg og brødrasp. Lag valnøttstore kjøttboller, som stekes på alle sider i en blanding av olivenolje og smør. La kjøttbollene trekke i tomatsausen i ca 10 minutter før servering.
Serveres med nykokt pasta og fersk reven parmesan eller med hjemmelaget potetmos til.
Nok en super oppskrift, denne skal jeg prøve. Tror du den blir like god uten brødrasp? Er faktisk hele tre stykker i vennegjengen med cøliaki.Har forresten linket til deg jeg også 🙂
Du kan fint erstatte brødrasp med glutenfrie havregryn – det funker veldig bra! Hilsen ei som også har cøliaki 🙂
Hei! Må havregrynene bløtlegges på noe vis – hvis du skal erstatte brødraps med havregryn?
Dette er en supergod rett. Prøvde den første gang i jula som en tapas-rett, og det ble fort en favoritt :))
Jeg har laget dem 2 ganger, garantert en «vinner» på tapasbordet:) enkle å lager er dem også.
Hei!
Hva gjør man rent praktisk for å få/lage 150 gram ferskt «smuldret» brød.
Er det fersk loff som man smuldrer opp så godt det går? Synes det blir litt store klumper.
Hei!
Jeg lurer på hva man gjør helt konkret for å få ferskt «smuldret» brød.
Jeg har kjøpt en fersk loff, og har revet/ smuldret det opp til småbiter så godt det går. Jeg synes det blir litt store biter. Er det noen tips/ triks?
Bruk stavmikser! Jeg bruker beholderen med de roterende knivbladene oppi, der du kobler på stavmikseren på toppen av beholderen. Hvis du ikke har stavmikser, kan du jo prøve med en blender? Har ikke testa det selv, men ville tro det går. 🙂
Fantastiske kjøttboller!
Etter å ha smuldret brødet så godt du kan legger du det på brødfjølen og hakker det litt med kniv til du synes bitene er passelige
Hei
Hvor mange personer passer denne mengden til, dersom det er en av mange tapasretter?
Hei, prøvde du det ut og vet hvor mange porsjoner dette er på et tapasbord? 🙂
Lurer og på hvor mange denne oppskriften er til på ett tapasbord. Vi blir 13 stk. Må jeg da lage dobbel porsjon??
Det kommer an på hva og hvor mye du skal servere i tillegg. Dersom du har en del retter i tillegg vil en porsjon av dette være nok. Lykke til!
Takk for svar Trine !
Men kan jeg lage bollene noen dager i forveien og
fryse dem ned uten sausen.
Hei, jeg vil lage dette som en tapasrett til en jentekveld. En av jentene tåler ikke egg. Hva kan jeg bruke isteden? Potetmel? Hvor mye i tilfelle. Eller noe annet?
Hei denne skal jeg prøve å lage. Hvor mange basilikum blader hakket du opp?
Hei!
Går det an å fryse kjøttbollene og sausen?
Hei.
Skal lage kjøttboller etter denne oppskriften i morgen.
Kan jeg bruke kun kjøttdeig fra storfe?
Får gjester som ikke spiser svinekjøtt.
Håper på snarlig tilbakemelding