Her er en av mine «gamle» spesialiteter, og som var jentenes favoritt da de var små.

Til 4 trenger du omtrent:

  • 4 kyllingfileter
  • 4 skiver kokt skinke
  • 8 skiver Jarlsbergost el.
  • salt og pepper
  • tannpirkere uten smak
  • 500 gram pasta

Lag saus av:

  • 2 sjalottløk, finhakket
  • 2 ss smør, gjerne usaltet hvis du har
  • 3 dl kyllingkraft
  • 1 dl matfløte
  • salt og pepper
  • friske urter eller en bit «urtebuljong»

Bank kyllingfiletene flate mellom to lag bakepapir. Legg «skinnsiden» ned. På hver flatbankede filet legges 1 skive skinke og 2 skiver ost. Rull fileten sammen og fest den med en tannpirker eller to. Stekes et par minutter på hver side i varm panne. Legges deretter i smurt ildfast form og etterstekes i stekovn i ca 12 minutter eller til de er gjennomstekt.

Stek sjalottløken lett i smøret. Tilsett kyllingkraften og kok inn til ca halvparten. Tilsett evt «urtebuljong» (hvis du ikke har friske urter). Ha i fløte og la sausen småkoke i ca 2 minutter. Smak til med friske urter, salt og pepper.

Kok pasta etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og tilsett litt olje. Ta kyllingrullene ut av ovnen og skjær de i litt tykke skiver.

Legg pasta på porsjonstallerkener med kyllingskivene på toppen. Hell sausen rundt. Server gjerne en god tomatsalat til, samt lett ristede pinjekjerner og frisk basilikum.

Enjoy!

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste