Kyllingruller à la Uren Luren
Her er en av mine «gamle» spesialiteter, og som var jentenes favoritt da de var små.
- 4 kyllingfileter
- 4 skiver kokt skinke
- 8 skiver Jarlsbergost el.
- salt og pepper
- tannpirkere uten smak
- 500 gram pasta
- 2 sjalottløk, finhakket
- 2 ss smør, gjerne usaltet hvis du har
- 3 dl kyllingkraft
- 1 dl matfløte
- salt og pepper
- friske urter eller en bit «urtebuljong»
Bank kyllingfiletene flate mellom to lag bakepapir. Legg «skinnsiden» ned. På hver flatbankede filet legges 1 skive skinke og 2 skiver ost. Rull fileten sammen og fest den med en tannpirker eller to. Stekes et par minutter på hver side i varm panne. Legges deretter i smurt ildfast form og etterstekes i stekovn i ca 12 minutter eller til de er gjennomstekt.
Stek sjalottløken lett i smøret. Tilsett kyllingkraften og kok inn til ca halvparten. Tilsett evt «urtebuljong» (hvis du ikke har friske urter). Ha i fløte og la sausen småkoke i ca 2 minutter. Smak til med friske urter, salt og pepper.
Kok pasta etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og tilsett litt olje. Ta kyllingrullene ut av ovnen og skjær de i litt tykke skiver.
Legg pasta på porsjonstallerkener med kyllingskivene på toppen. Hell sausen rundt. Server gjerne en god tomatsalat til, samt lett ristede pinjekjerner og frisk basilikum.
Enjoy!