Biff Bourguignon
I den skarpe høstlufta smaker det ekstra godt med gryterett. Her kommer en enkel og smakfull gryterett som blir bedre og bedre jo lenger den står. Den krever litt tid i gryta, men da kan du gjøre andre hyggelige ting, feks invitere goder venner og åpne en flaske rødvin fra Burgund, mens alle fristes av den gode matlukta som inntar kjøkkenet. Til ca 6 porsjoner trenger du:
ca 2 kg storfe høyrygg (eller grytekjøtt av storfe med bein)2 buljongterninger4 fedd hvitløk, knust1 ss blandede Provenceurter3 laurbærblad15 sorte pepperkorn4 ss tomatpurè1 boks hermetiske tomater200 gram sideflesk/bacon i biter15 sjalottløk2 gulrøtter, i biter1/2 rotselleri, i terninger1-2 dl rødvin1 ss soyasaussaltfinhakket persille til pynt
Ha i pepperkorn, laurbærblad, hvitløk, urtekrydder, buljongterninger, tomatpurè og hermetiske tomater. La kjøttblandingen trekke i 45 minutter under lokk.
I mellomtiden: stek flesket, sjalottløk, gulrot og selleri oi litt olje. Ha vin, grønnsakene og flesket i gryten sammen med kjøttet. Kok ut stekepannen med vann og hell væsken over.
La kjøttet trekke til det er mørt, ca ytterligere 40 minutter. Ta ut beina fra gryta. Smak til med salt.
Serveres med ris eller hjemmelaget potetmos, og selvfølgelig en rødvin fra Burgund!
Så morsomt, dette er min favorittoppskrift fra boken Vintermat:-) knallgod!!
Hei Trine!
Som vanlig tyr jeg til dine oppskrifter når jeg skal prøve meg på ny mat…
De er alltid fantastisk gode, og enkle å få til!!
Men nå ble jeg litt i stuss….
1. Du skriver «buljongterning» i oppskriften…skal den blandes med vann eller bare slenges «tørr» oppi?
2. Skal sjalottløken haes i hel eller i biter?
Takk for ditt bidrag til familiekosten! 🙂
Skal ha et lite selskap , ca 25 stk, kan denne gryta lages dagen i forveien ? Kan jeg servere gratinerte poteter til , eller er det kun stappe som passer ?