I den skarpe høstlufta smaker det ekstra godt med gryterett. Her kommer en enkel og smakfull gryterett som blir bedre og bedre jo lenger den står. Den krever litt tid i gryta, men da kan du gjøre andre hyggelige ting, feks invitere goder venner og åpne en flaske rødvin fra Burgund, mens alle fristes av den gode matlukta som inntar kjøkkenet. Til ca 6 porsjoner trenger du:

ca 2 kg storfe høyrygg (eller grytekjøtt av storfe med bein)
2 buljongterninger
4 fedd hvitløk, knust
1 ss blandede Provenceurter
3 laurbærblad
15 sorte pepperkorn
4 ss tomatpurè
1 boks hermetiske tomater
200 gram sideflesk/bacon i biter
15 sjalottløk
2 gulrøtter, i biter
1/2 rotselleri, i terninger
1-2 dl rødvin
1 ss soyasaus
salt
finhakket persille til pynt
Skjær kjøttet i biter og brun det i en stekepanne. Brun margbeinet i en jerngryte. Legg kjøttbitene over i jerngryten, men margbeinet i bunnen. Kok ut stekepannen med vann og hell kraften over kjøttet.

Ha i pepperkorn, laurbærblad, hvitløk, urtekrydder, buljongterninger, tomatpurè og hermetiske tomater. La kjøttblandingen trekke i 45 minutter under lokk.

I mellomtiden: stek flesket, sjalottløk, gulrot og selleri oi litt olje. Ha vin, grønnsakene og flesket i gryten sammen med kjøttet. Kok ut stekepannen med vann og hell væsken over.

La kjøttet trekke til det er mørt, ca ytterligere 40 minutter. Ta ut beina fra gryta. Smak til med salt.

Serveres med ris eller hjemmelaget potetmos, og selvfølgelig en rødvin fra Burgund!

Skriv ut
  1. Hei Trine!
    Som vanlig tyr jeg til dine oppskrifter når jeg skal prøve meg på ny mat…
    De er alltid fantastisk gode, og enkle å få til!!
    Men nå ble jeg litt i stuss….
    1. Du skriver «buljongterning» i oppskriften…skal den blandes med vann eller bare slenges «tørr» oppi?
    2. Skal sjalottløken haes i hel eller i biter?
    Takk for ditt bidrag til familiekosten! 🙂

    1. Skal ha et lite selskap , ca 25 stk, kan denne gryta lages dagen i forveien ? Kan jeg servere gratinerte poteter til , eller er det kun stappe som passer ?

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste