På Nisseberget har vi egen «jordbærhage», som vi har
planer om å utvide til sommeren. Denne oppskriften passer også godt til «kjøpejordbær», og kan gjerne lages noen timer før servering.

Du trenger:
2 kurver jordbær
3 dl vann
2 dl sukker
2-3 hele stjerneanis
saften av 1/2 sitron
frisk mynte eller sitronmelisse
*

Kok opp vann, sukker og stjerneanis. Avkjøl. Rens jordbærene og del de i to. La bærene trekke i den avkjølte marinaden noen timer før servering. Før servering presses sitronsaft over og friske hakkede urter haes i. Jordbær og litt stjerneanismarinade legges opp i en dyp tallerken og toppes med en raus kule appelsinsorbet eller vaniljeis.

Skriv ut
  1. HeiTenkte jeg skulle prøve denne oppskriften, men har ikke fått tak i hel stjerneanis kun malt. Går det å bruke den isteden? I tilfelle hvor mye?Vil samtidig takke for en flott og inspirerende blogg. Har prøvd flere av oppskrifene herfra og kommer garantert til å prøve fler 🙂

  2. Tusen takk for koselig tilbakemelding! Jeg kjenner til problemet med at det av og til kan være vanskelig å få tak i hel stjerneanis. Jeg har imidlertid inntrykk av at de fleste velassorterte dagligvareforretninger har hel stjerneanis, samt noen apotek. Jeg har ikke selv prøvd å lage denne jordbærsuppen med malt stjerneanis, så du bør nesten bare smake deg frem. Ha heller i for lite enn for mye. Smaken av stjerneanis vil også bli sterkere jo lengre suppen står og trekker før servering. Lykke til!Trine 😉

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste