Til nydelige italienske kjøttboller trenger du:

2 skiver loff
vann
500 gram kjøttdeig
1 ts salt
1 ts pepper
1 sjalottløk, finhakket
1-2 fedd hvitløk, finhakket
1 egg
3 ts tørket basilikum eller litt frisk basilikum, hvis du har
½-1 dl revet parmesan
4 ss hakket persille

Skjær loffen i terninger og legg i bløt i vann i ca 5 minutter. Finhakk krydderurter, løk og hvitløk. Kryst vannet ut av loffen og ha den i en bolle. Tilsett kjøttdeig, krydder, urter og egg. Arbeid deigen til den blir jevn og seig, bruk gjerne hendene. La farsen hvile ca 30 minutter.

Form små boller med skje (som jevnlig dyppes i litt vann, slik at farsen ikke setter seg fast på skjeen). Legg bollene deretter på en fuktet fjel. Stek kjøttbollene pent brune. Legg kjøttbollene i en smurt ildfast form og stek på ca 175 grader i ca 5 minutter. Server gjerne på trespyd med lime og med rucculasalat til. Alternativt kan du lage en god tomatsaus.

Skriv ut
  1. HeiSå spennende blogg du har. Oppskriftene dine ser helt supre ut og jeg gleder meg til å prøve noen:)

  2. Denne oppskriften prøvde jeg i går og kjøttbollene ble bare kjempegode.Jeg skal ha tapas kveld sammen med noen venner, så jeg prøver litt forskjellig. har funnet mange retter her jeg vil prøve. ps har du smakt bacon daddler? fantastisk gode.

  3. Fantastisk gode kjøttboller! Hadde i ett fedd hvitløk, regner med du bare hadde glemt det… Så det blir kjøttboller i tomatsaus med pasta i morgen 🙂 Skal se gjennom alllle oppskriftene dine etterhvert .. Takk!

  4. Christoffer,Visst mangler det hvitløk i oppskriften, skal føye det på med en gang! Takk for tilbakemeldingen! Ha et godt og hyggelig måltid i morgen, og ikke minst; velkommen tilbake! Trine 😉

  5. Hei, disse var fantastisk gode. Takk for at du deler oppskrift 🙂
    Skal bare sove litt så skal det lages crostini, foccacia og pestosnurrer !
    Mvh Kristin

  6. Hei Trine.. Er så superfornøyd med kokeboken og bloggen din… Alle i huset har fått en helt annen matopplevelse etter å ha begynt å bruke dine oppskrifter!! Tror ikke vi har satt oss til bords en gang, g vi ikke har vert superfornøyd med smaken på maten… Dette kan du!! Å takk for at du deler kunnskapen med deg!!

  7. Dette var bra! Hadde litt mye pressemolo (bladpersille) i – og det kan godt være mer hvitløk enn oppgitt, Fungerer også utmerket med litt sopp og vanlig løk om en ikke skulle ha sjalottløk. Med food-prossessor går det dessuten raskt og er veldig godt. Frittering i olje fungerer bedre enn å steke i ovn 🙂 Takk for inspirasjonen!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste