Nydelig italiensk vaniljeis. Finn frem:

5 dl melk
2 vaniljestenger
3-4 eggeplommer
125 gram sukker
2,5 dl kremfløte

Varm melken sammen med vaniljestengene. Pisk eggeplommene til de blir kremaktige. Pisk 2 ss av den varme melken inn i eggene. Pisk så inn resten av melken, litt om gangen. Rør inn sukkeret. Ha blandingen over i en dobbeltkoker og la den trekke over svak varme. Rør hele tiden, til blandingen fester seg til baksiden av av en tresleiv. Blandingen må ikke koke, da løper den sammen. Ta kjelen av varmen, sett den et øyeblikk i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Avkjøl. Rør inn kremfløten og tilsett evt smakstilsetninger. Kjør i iskremmaskin og sett i fryseren.

Kilde: Gelati, iskrem og sorbet/Elsa Petersen-Schepelern

Skriv ut
  1. Hei 🙂 Ja, jeg er ikke en kokk på kjøkkenet akkurat, men jeg prøver no så godt jeg kan å følge disse oppskriftene da 😉 Og siden jeg ikke er en kløpper, så aner ikke jeg hva jeg f.eks skal ha i når det står som det gjør i denne oppskriften: «3-4 egg». Da blir jeg handlingslammet og dropper hele oppskriften 😛 Hvordan vet jeg, som ikke har greie på noen ting når det gjelder å kokkilere om jeg skal ha 3 eller 4 egg? Hehe, jeg bare må spørre. What to do? 😛

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste