Saltimbocca av svin med vinsaus og smørstekt spinat
Saltimbocca er en tradisjonell italiensk rett som lages av kalvekjøtt. Det er ikke alltid så greit å få tak i og derfor kommer det en variant med svinekjøtt. (Får du tak i kalvekjøtt kan du forsøke denne lenken: Saltimbocca med kalvekjøtt)
Saltimbocca:
600 gram skinkebiff skåret i 8 tynne skiver
8 skiver spekeskinke
8 blad frisk salvie
Nykvernet pepper
8 tannstikkere
- Bank skinkebiffene forsiktig flate. Legg en skinkeskive og et salvieblad på hver biff, som festes med en tannstikker
- Stek biffene på middels varme i ca 3 minutter på hver side. Tilsett litt nykvernet pepper. Hold biffene varme (men ta de ut av stekepanna)
Vinsaus:
2 ½ dl tørr hvitvin
1-2 ss smør
Evt litt lys jevner
Salt og pepper
- Kok opp hvitvin, og la den koke inn i ca 5 minutter
- Pisk inn smøret og smak til med salt og pepper. Hvis sausen blir for tyntflytende kan du tilsette litt lys jevner og la sausen deretter småkoke ca 5 minutter
Smørstekt spinat:
Ca 250 gram frisk spinat
1 fedd hvitløk
1 ss smør
Salt og pepper
- Smelt smør i en stekepanne. Del hvitløksfeddet i to, på lags, og la det surre i smøret, for å smakssette smøret. Ta opp hvitløken.
- Ha i spinaten og damp til spinaten faller sammen, etter ca 2 minutter. Smak til med salt og nykvernet pepper.
Serveres med godt brød og hvitvin. Ovnsbakte cherrytomater smaker også godt til.
Publisert 13. 1. 2007