Buljongtrukket oksefilet
En nydelig rett, hentet fra en av Gøril Vikers kokebøker.
800 gram indrefilet av okse ( i ett stykke)
2 liter oksekraft
3 laurbærblader
3 fedd hvitløk
- Kok opp sterk oksekraft (bruk gjerne buljongterninger). Ha i hvitløk og buljongterninger.
- Legg i fileten og la den trekke i ca 15 minutter. Ta den opp av kraften og la den hvile under aluminiumsfolie og kjøkkenhåndkle i ca 10 minutter.
- Skjæres i tynne skiver og anrettes sammen med for eksempel ovnsbakte hvitløk, bakte cherrytomater, pesto, balsamicosirup og røstipoteter.
Publisert 26. 1. 2007
Hei, hei!Har tenkt til å lage dette på nyttårsaften for det er fantastisk godt, men med en filet på over en kilo. Hvordan vet jeg når den er ferdig? Kan det lønne seg å måle kjernetemperaturen kanskje (ca 55 grader)?Mvh Marlene