Lurer du på hva du skal gi bort i julegave til den som har alt? Dersom vedkommende er glad i god mat og drikke en spiselige julegave et populært gavetips. Det ligger jo mye kjærlighet og omtanke i en hjemmelaget gave, for du gir jo bort det fineste og mest verdifulle du har – nemlig tiden din. Og det varmer ekstra, i tillegg til at det smaker godt. Her er noen smakfulle julegavetips, og noen tips om oppbevaring og holdbarhet – som det er viktig å ta hensyn til når du skal gi bort spiselige gaver.

Karameller og hjemmelaget konfekt er alltid populært. Sjekk for eksempel ut oppskriften på hjemmelagede fløtekarameller, mafiaens mintsjokolade, lakriskuler med hvit sjokolade, mozartkuler og sjokoladeknekk med mandler og tranebær. Eller frister det mer med brente mandler eller hjemmelagde bringebærmarshmallows? Alle konfektoppskriftene på bloggen finner du samlet her.

Hjemmelaget konfekt har ofte en begrenset holdbarhet, og bør være ganske nylaget når du gir det bort, slik at den også er holdbar en stund etter at mottakeren har fått den. Jeg har skrevet litt om oppbevaring av konfekt her.

Ulike marmelader er alltid populære å få. De har ofte lang holdbarhet og kan gjerne lages i god tid før jul. Chilimarmeladefikenmarmelade og fruktchutney er blant mine favoritter, og ypperlig tilbehør til ost. Et annet godt gavetips er rødløksmarmelade, som er deilig tilbehør til ribbe, juletorsken og til julens buffeter.

Marmelader bør oppbevares i kjøleskap eller en kald kjeller, og bør ikke puttes under juletreet.

Julebakst er også en kjær gave å få. Ha baksten på pene glass, i en celofanpose eller i kakeboks. Hva med biscotti med sitron, eller den litt mer julete varianten med sjokolade og tranebær? Bringebærkjeks er populært blant både store og små, og det er selvsagt også verdens beste pepperkaker. De tradisjonelle krumkakene er også en fin gave å gi bort. Alle julekakene på bloggen finner du samlet her.

Tørre julekaker uten fyll og dekor, som for eksempel biscotti, krumkaker, pepperkaker (uten dekor) og brune pinner, har relativt lang holdbarhetstid og kan bakes flere uker før jul. Fylte og dekorerte kaker blir myke over tid og bør derfor være ganske nylagede når du gir dem bort.

Hva med et «hjelp-til-selvhjelp»-glass med julecookies, hvor vedkommende selv på under 30 minutter kan skape litt julestemning og egenprodusert julebakst uten de alt for store anstrengelsene?

 

Og sist, men ikke minst. En spiselig julegave som er ekstra kjærkommen kan du gi ved å sende en sms til 2490 (kr. 80). Da gir du 2 middager til en som virkelig trenger det (i regi av Kirkens Bymisjon).

 

HA EN FORTSATT FIN FØRJULSTID!

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.