
Chili sin carne (chili uten kjøtt) er den vegetariske versjonen av chili con carne, og er så absolutt verdt et forsøk enten det er på en kjøttfri mandag eller hvilken som helst annen dag. Jeg har benyttet bønner og hakkede tomater fra GoGreen. I tillegg har jeg tilsatt litt søtpotet og gulrot, samt rikelig med chili slik at den river litt i smaksløkene, og til slutt litt mørk sjokolade som setter en spennende smak på det hele. Prøv den du også da vel!
Ingredienser
1 | løk , i små terninger |
4 fedd | hvitløk , finhakket |
1 | rød chili , finhakket |
2 ss | tomatpuré |
2 ts | spisskummin |
2 ts | paprikapulver |
1/2 ts | chilipulver (smak til) |
1 ts | oregano |
1/4 ts | kanel |
2 bokser | GoGreen hakkede tomater (600 g) |
2 dl | grønnsaksbuljong |
2 | paprika , i terninger |
250 g | søtpotet , i terninger |
1 | gulrot , i skiver |
1 ts | sukker (smak til) |
salt og pepper | |
2 | mørk kokesjokolade ruter med, finhakket |
1 boks | GoGreen kidneybønner (300 g) |
1 boks | GoGreen svarte bønner (300 g) |
1 neve | frisk koriander , grovt hakket |
lime | |
rømme | |
avokado eller guacamole | |
godt brød eller tortillachips |
SLIK GJØR DU
Skjær opp alle grønnsakene som angitt, slik at du har alt klart før du setter i gang. Fres løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili og la det surre litt til. Vil du ha retten ekstra sterk kan du beholde frø og hinner i chilien. Tilsett deretter tomatpuré og krydder og rør godt sammen. La det stå å surre et par minutter, og tilsett deretter hermetiske tomater, grønnsaksbuljong, paprika, søtpotet og gulrot. Rør godt sammen og la det småkoke til søtpotetene er møre, etter ca. 20 minutter. Smak til med sukker, salt og pepper, samt litt mørk sjokolade som setter en spennende smak på retten. Kokesjokoladen kan eventuelt erstattes med litt bakekakao. Ha bønnene i et dørslag og skyll dem godt. Ha bønnene oppi gryta og la det stå å småkoke noen minutter, til bønnene er gjennomvarme. Smak gjerne til med litt limesaft.
Gi retten et dryss av frisk koriander rett før servering, og servér den sammen med ønsket tilbehør, for eksempel en rømmeklatt, en limebåt og hjemmelaget tortillachips.
Se her, hvordan jeg lager denne retten:
VELBEKOMME!
Dette innlegget er laget som en del av mitt samarbeid med GoGreen. GoGreens produkter får du kjøpt i de fleste dagligvareforretninger.
Kjempegod middag!
Kjøttfri mandag ble en suksess. Guttene mine på 16 og 20 forsynte seg to ganger, selv om de var veldig skeptisk før vi satte oss til bordet. Super middag. Tusen takk, Trine 🙂
Med så mye gode ingredienser og krydderier vil i alle fall ikke jeg savne kjøttdeigen.
Den ble kjempegod. Savner ikke kjøttdeigen
Fantastisk godt!
Hvis man skal lage 4dobbel porsjon skal man 4doble alle ingrediensene? Eller holde litt tilbake på krydder OL?
Går det an å bruke kjøttbuljong istedet for grønnsaksbuljong? Eventuelt å droppe buljong?
Ja, du kan benytte kjøttbuljong istedet, men da blir det ikke en vegetarrett. Du kan alternativt benytte vann istedet og øke mengden med krydder noe. Lykke til!
Akkurat laget??Gleder meg til å smake?
Dette har blitt en ny favoritt her i huset! Bloggen din har virkelig gjort mye for middagsvanene våre, har aldri laget noe herfra som ikke har vært godt 🙂 Lett forståelige oppskrifter, og med råvarer vi finner på den lokale matbutikken 🙂 Halvfabrikata bruker vi nesten aldri lenger, det tar jo ikke så mye lenger tid å ordne alt fra bunnen. Og det smaker veldig mye bedre 🙂 Takk for en inspirerende og flott blogg!
Og når skal bønnene tilsettes? Det står ikke i framgangsmåten. Regner med det er samme med hakkede tomater..(?)
Det står i oppskriften, bønnene skal tilsettes mot slutten, ikke sammen med tomatene. Lykke til!
Se der ja, sånn går det når man ikke leter skikkelig? Gjorde det feil jeg da. Men det ble godt likevel
Ny favoritt! Veldig godt!
Hva ville du byttet søtpotet med? 10-åringen liner ikke søtpotet..
Ville bare droppet den 🙂
Hvordan er det å fryse rester av det her? Jeg bor alene og vil gjerne lage flere porsjoner enn kun én.