Basilikumolje er deilig tilbehør til så mangt, som for eksempel pizza, supper, pasta, som dip til ferskt brød, for å nevne noe. Du lager den enkelt selv, slik gjør jeg det:
Ingredienser
| 1/2 potte | basilikum (ca.) |
| 1 ss | pinjekjerner , ristet |
| 3 ss | parmesan ,finrevet |
| 1 fedd | hvitløk , hakket |
| 1 1/2 dl | extra virgin olivenolje (ca.) |
| salt og pepper |
OBS. Lurt å tenke på når du justerer antall porsjoner.
SLIK GJØR DU
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de er lett gylne. La dem avkjøles noe. Plukk bladene av basilikumplanten og ha dem i en dyp bolle/kjøkkenmaskin sammen med pinjekjerner, parmesan, hvitløk og ca. 1 dl olivenolje. Kjør blandingen med stavmikser/kjøkkenmaskin med kniver til du får en jevn blanding. Spe med mer olivenolje til du får ønsket konsistens på basilikumoljen. Smak til med salt og pepper.

Oppbevar basilikumoljen i en tett beholder i kjøleskapet. Den er holdbar i ca. 1 uke.
ENJOY!
Veldig godt med bitte litt sitronsaft i.