Her kommer oppskrift på en kjempeenkel og velsmakende rett som kan benyttes som forrett, inngå som en del av en tapasbuffet – eller hvis du rett og slett bare har lyst til å kose deg litt ekstra! Finn frem:

Røkelaks
Lefse
Snøfrisk med dill
Nykvernet pepper
Rucculasalat eller annen salat
Creme fraiche eller lettrømme

Smør Snøfriskost utover en lefse og legg tynne skiver med røkelaks utover. Ha over nykvernet pepper og noen blader rucculasalat, hvis du har. Rull sammen og legg gjerne rullene kaldt før servering (pakk de da inn i plast).

Bland litt creme fraiche/lettrømme med litt Snøfriskost. Smak til med nykvernet pepper (og evt litt salt) og tilsett evt et par spiseskjeer vann for å få en perfekt konsistens.

Skjær rullene i passe skiver. Legge en neve salat på midten av en tallerken. Dander noen skiver med lakserullader rundt/oppå. Drypp sausen over retten. Smaker godt med en god hvitvin til.

Dersom du skal servere lakserulladene som tapas kan du stikke en tannstikker gjennom skiven. Snøfrisk-kremen kan eventuelt benyttes som dip.

Vinforslag:

 
Skriv ut English READ IN ENGLISH
  1. Her var det mye lekkert og fristende :)Har vært ute etter en oppskrift på slike lakserullader, så den er notert og skal prøves om ikke så lenge 😉

  2. De lakserulladene så veldig gode ut!Går du forresten i spesial butikker og kjøper varer eller går du på Rimi, Rema, Meny osv?

  3. Hei Camilla,Jeg handler sjelden på spesialbutikker, det blir helst Mega og av og til Ultra/ICA Maxi. De aller fleste av råvarene på bloggen får du i helt vanlige kjedebutikker. Ser du et annet sted har stilt spørsmål om mengdeangivelse på denne oppskriften. Dette er en type rett hvor du ikke trenger nøyaktig angivelse, det er bare å smøre på et "passe" lag med ost på lefsene og legge på litt laks, krydre og deretter rulle sammen. Lykke til!Trine 😉

  4. Jeg vil lage disse til forrett nyttår. Lurer på hvilke lefser jeg skal bruke. Er det potetlefse, eller de myke mexikanske, eller bør jeg gå i et bakeri. Lefser forbinder jeg med noen store leivêr som skulle bløtes i vann med klede over et døgn, for så å smøres med godt smør og sukker og deles i biter. Hørte til kaffeselskaper hos oss. Jeg likte det ikke, men eldre folk elsker det.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.