Som jeg har nevnt tidligere i bloggen (se feks her) har jeg frivillig påtatt meg en ekteskaplig forpliktelse på søndagskveldene, nemlig å servere min kjære kanelboller. Jeg må innrømme at jeg har forsømt meg litt, det blir nemlig ikke servert kanelboller hver søndag… Men, min kjære klager ikke, det blir alltid servert ett eller annet annet – det er jo ikke så morsomt å bake det samme hele tiden! Men forrige helg fikk jeg lyst til å lage kanelboller igjen, en litt annen variant, og min kjære smilte fra øre til øre. Jeg fikk lurt unna noen i fryseren, og i kveld skal vi følge valgsendingene med lunkne kanelsnurrer og god te. Til ca 18-24 kanelsnurrer med smør, sukker og kanel i svingene trenger du:

150 gram smør
1 dl sukker
1/2 ts salt
1 egg
50 gram gjær
5 dl melk
2 ts kardemomme
ca 15 dl hvetemel
sammenvispet egg til pensling
fyll:
smøremykt smør
brunt sukker
kanel
perlesukker

Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er fingervarm, ca 37 grader. Fersk gjær røres inn i litt av væsken mens tørrgjær blandes i melet. Bland væsken med det tørre, men hold tilbake litt av hvetemelet. Tilsett egget tidlig i prosessen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin. Elt deigen godt til den er smidig og fin, bruk resten av hvetemelet til å regulere konsistensen på deigen.

La deigen heve i ca 30-40 minutter, til dobbel størrelse. Ha deigen på melet bord og del den i 3 eller 4 emner. Kjevle hvert emne til et rektangel ca 30 x 45 cm. Ikke kna og kjevle mer enn strengt nødvendig. Smør romtemperert smør på den ene halvdelen av rektangelet, strø på kanel og sukker, og brett den usmurte delen over. Kjevle lett slik at det fester seg sammen. Del deigen i passe remser på langs (6 var et passende antall for meg). Ta tak i enden av remsen og snurr et par ganger begge veier. Legg remsen i en ring på bakepapirkledt stekeplate og klem endene sammen under ringen. Etterheves i ca 30 minutter under et klede. Før steking kan kanelsnurrene pensles med sammenvispet egg og strø gjerne litt perlesukker over. Stekes ved ca 225 grader i ca 12 minutter, eller så lenge det er nødvendlig å steke kanelsnurrene helt perfekte.Godt valg!(Oppdatert: Ta også en titt på denne oppskriften.)

Skriv ut English READ IN ENGLISH
 1. Å de så gode ut og oppskriften er notert :=)DU er snill – lager noe slikt til kvelds hver søndag, det var jo en vekker for oss andre – kanskje jeg også må starte med noe slikt :=)Marit

 2. Nå lagde jeg akkurat disse kanelsnurrene til samboer og foreldre, ble veldig godt mottatt!Takk for en super god oppskrift 🙂

 3. Jeg var så spent! Har akkurat laget "snurrer".Lekre å se på – nyyyydelige i smak.Tusen takk – så flink du er.

 4. Jeg lager disse om og om igjen… Den beste oppskriften jeg har brukt! Alltid vellykkede boller. Har en deig til heving i skrivende stund, gleder meg!

 5. Tusen takk for denne fantastiske oppskriften! Jeg har laget de mange ganger, og de blir like perfekte hver gang! Bruker litt mer mel, men får til gjengjeld 29-30 «luftige snurrer»!

 6. De så fantastisk gode ut!
  Kan denne deigen lages en ettermiddag og settesi kjøleskapet til morgenen etter? Lages den isåfall på samme måte og hvor lang tid bør den stå i romtemperatur før utbaking?

  På forhånd takk for svar 🙂

  1. Jeg har videreutviklet oppskriften siden 2009 og vil heller anbefale at du forsøker denne oppskriften: http://trinesmatblogg.no/2012/04/08/kanelsnurrer/ Jeg har ikke laget søt gjærbakst med kaldheving og tør derfor ikke si noe om resultatet. Tror jeg heller vil anbefale deg å følge oppskriften og fryse dem ned etter at de er avkjølt og varme dem opp før servering, slik det er beskrevet nederst i oppskriften. Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Min Handleliste

Kjøp ingrediensene direkte i MENYs nettbutikk.