Når ettermiddagene er travle er det fort gjort å ty til pasta. Pastaen har denne gangen fått en "carbonaravri" med squash som godt følge. Enkel og god hverdagsmat! Til tre trenger du omtrent:
Ingredienser
spaghetti eller annen pasta | |
1/2 | rødløk , i små terninger |
1 | liten squash , i små terninger |
olje til steking | |
100 g | spekeskinke av god kvalitet (ca.) |
2 | eggeplommer |
1 dl | kremfløte |
1 neve | parmesan , finrevet |
persille , finhakket | |
salt og nykvernet sort pepper |
SLIK GJØR DU
Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Tips til koking av pasta finner du her.
Fres løken i litt olje, til den blir blank og myk, og legg til side. Fres squashterningene til de er såvidt møre. Pass på at du ikke steker så lenge av de blir vassne. Tilsett skinken sammen med squashen de siste sekundene, slik at den blir varm.
Rør sammen eggeplommer, fløte og parmesan. Smak til med salt og pepper.
Tøm vannet av den nykokte pastaen. Tilsett løken, hell over eggeblandingen og rør godt sammen. Tilsett squash og skinke. Ta noen rause runder med pepperkverna over retten og legg på noen flak med parmesan, og server umiddelbart.
Buon appetito!
mmmm. spenstig rett. så helt fantastisk ut! Skal nok prøves 🙂
Namm, bedre en spaghetti carbonara til og med! 🙂
Nok en fantastisk hverdagsrett. Tusen takk!!