Høsten er i ferd med å gjøre sitt inntog. Mindre utetid og mere tid inne til å lage god mat. Og dessert. Som for eksempel denne gode sjokolademousseen som smelter på tungen og gir deg en himmelsk opplevelse.
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
SJOKOLADEMOUSSE
2 dl | kremfløte |
225 g | mørk sjokolade |
4 | eggeplommer |
2 | eggehviter |
75 g | melis |
DEKOR
kremfløte , stivpisket | |
mørk sjokolade , friske bær el. |
SLIK GJØR DU
Pisk kremfløte til myk krem og sett den kaldt. Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad. Bruk lav temperatur og rør litt i den underveis. Stivpisk eggehvitene med melis. Bland forsiktig sammen den smeltede sjokoladen med eggeplommene, vend inn krem og til slutt de stivpiskede eggehvitene.
Ha sjokolademoussen i 4-6 porsjonsformer, eller en stor bolle. Settes kjølig i minst 2 timer før servering, men kan også lages dagen før. Server sammen med litt pisket krem og pynt gjerne med hakket sjokolade, friske urter og/eller friske bær, etter smak og behag.
VELBEKOMME!
Publisert 3. 9. 2012
Hei,
Jeg har nå prøvd oppskriften din flere ganger, men uten hell hver gang. Den får alltid en mer mektig og kompakt konsistens. Hva gjør jeg galt?
Jeg har prøvd med kalde egg, romtempererte egg. Jeg har prøvd uten å piske eggeplommene først, og med å piske eggeplommene. Jeg har prøvd med vanlig mørk sjokolade, og med mørk kokesjokolade.
Kanskje du har pisket kremen for mye.
Vender du FORSIKTIG inn krem og eggehvite på slutten? Hvis du rører for mye forsvinner all luften ut, og det kan bli kompakt. Å «vende inn» noe betyr å røre veldig forsiktig med f.eks slikkepott til det er akkurat blandet sammen,så stoppe.
Vi også fikk en veldig kompakt mousse. Leste i andre oppskrifter at man ikke må piske eggehvitene for mye. Kanskje det som er årsaken..
Nå har jeg prøvd oppskriften, og jeg fikk ikke pisket eggehvitene fluffy med melisen, det ble bare «melisglasur». Kanskje det er derfor moussen blir kompakt. Men veldig god på smak da!
Nyyyydelig mousse