Denne potetsalaten har blitt en gjenganger hos oss på hytta i sommer, og passer like godt som tilbehør til fisk som den passer til kjøtt. Til ca. 4 porsjoner trenger du:
Ingredienser
10-12 | små (ny)poteter |
1 | liten rødløk , finhakket |
1 | rød paprika , i strimler |
100 g | frisk spinat (ca.) |
4 ss | olivenolje |
2 ss | dijonsennep eller annen sennep |
salt og pepper | |
1 ts | dill , finhakket + noen kvaster til pynt (ca.) |
SLIK GJØR DU
Kok potetene i saltet vann, til de er møre og fine, og del dem deretter i to.
Fres løk og paprika i litt av olivenoljen, til løken er blank og myk. Tilsett spinaten og potetene. Rør sammen resten av olivenoljen sammen med sennep, dill, salt og pepper, og hell det over grønnsaksblandingen. Rør forsiktig sammen. Dryss gjerne litt frisk dill over salaten og server umiddelbart, som tilbehør til grillet kjøtt eller fisk, eller til for eksempel spekemat.
TIPS: Bruk oppskriften som et utgangspunkt og varier grønnsakene etter hva du har tilgjengelig. Tomater og purre eller vårløk smaker for eksempel godt til. Dersom du dropper spinaten kan du også servere salaten kald.
Enjoy!
Denne må definitivt prøves ved nærmeste anledning 🙂
Prøvde denne igår med spareribs og løkringer, nydelig!! Kommer til å lage denne flere ganger:)
Nam, denne var veldig god! Kommer til å bli lagd igjen 🙂
Laget denne og serverte til stekt laksefilet med salt/pepper og noen dråper sitron. Smakte nydelig 🙂
Vellykket hver gang jeg lager den
Nyyydelig!!
Så hyggelig å høre at det falt i smak! 🙂